«Από τη στιγμή που θα κρατήσεις το μωρό σου αγκαλιά, δεν θα είσαι ποτέ ξανά η ίδια»

«Από τη στιγμή που θα κρατήσεις το μωρό σου αγκαλιά, δεν θα είσαι ποτέ ξανά η ίδια»

Από τη στιγμή που ένας γονιός κρατά το μωρό του αγκαλιά για πρώτη φορά, δεν είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Όλα αλλάζουν μαγικά και στο κέντρο της ζωής του μπαίνει η ευτυχία του παιδιού του. Ωστόσο, όπως διαβάσαμε σε ανάρτηση της ψυχολόγου Μαρίας Αϊβαζίδου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα η τελευταία φορά για τα πάντα.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Η Τελευταία Φορά

Από τη στιγμή που θα κρατήσετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Ίσως επιθυμήσετε το άτομο που ήσασταν προηγουμένως, όταν είχατε ελευθερία και χρόνο, και τίποτα συγκεκριμένο να σας ανησυχεί.

Θα κουραστείτε τόσο, όσο δεν έχετε κουραστεί προηγουμένως, και οι μέρες θα περνάνε ολόιδιες, γεμάτες με τάισμα και ρέψιμο, αλλαγές πάνας και κλάμα, κλαψούρισμα και τσακωμούς, υπνάκο ή έλλειψη υπνάκου, ίσως να σας φανεί σαν ένας φαύλος κύκλος.

Αλλά μην ξεχνάτε… Υπάρχει η τελευταία φορά για τα πάντα.

Θα υπάρξει η στιγμή που θα ταΐσετε το μωρό σας για τελευταία φορά. Θα αποκοιμηθεί πάνω σας μετά από μία κουραστική μέρα και θα είναι η τελευταία φορά που θα κρατήσετε το παιδί σας σαν κοιμάται.

Κάποια μέρα θα το κρατήσετε στο γοφό σας, θα το αφήσετε κάτω, και δεν θα το κρατήσετε ποτέ ξανά με αυτόν τον τρόπο.

Θα λούσετε τα μαλλιά του στην μπανιέρα κάποιο βράδυ και από εκείνη τη μέρα, θα θέλει να κάνει μπάνιο μόνος του.

Θα κρατήσει το χέρι σας για να διασχίσει το δρόμο, και μετά δεν θα ξαναπλώσει το χέρι του για να πάρει το δικό σας.

Θα έρθει στο δωμάτιό σας τα μεσάνυκτα για αγκαλιές, και θα είναι η τελευταία νύχτα που θα ξυπνήσετε για αυτό το λόγο.

Κάποιο απόγευμα θα τραγουδήσετε "Χαρωπά τα δυο μου χέρια να κτυπώ" και θα κάνετε όλες τις κινήσεις, και μετά δεν θα ξανατραγουδήσετε εκείνο το τραγούδι ποτέ.

Θα σας αποχαιρετίσει με ένα φιλί στην πύλη του σχολείου, την επόμενη μέρα θα ζητήσει να περάσει την πύλη μόνος του.

Θα του διαβάσετε το τελευταίο παραμύθι και θα σκουπίσετε για τελευταία φορά, το λερωμένο προσωπάκι του.

Κάποια μέρα θα τρέξει κοντά σας με ανοικτές αγκάλες, για τελευταία φορά. Δεν θα αντιληφθείτε ότι είναι η τελευταία φορά μέχρι που δεν θα υπάρχουν άλλες στιγμές, και ακόμη και τότε, θα σας πάρει λίγο χρόνο να το αντιληφθείτε.

Έτσι, ενώ ζείτε αυτές τις στιγμές, να θυμάστε ότι είναι μετρημένες και όταν θα έχουν φύγει, θα λαχταράτε για έστω ακόμη μία μέρα, με τέτοιες στιγμές. Για τελευταία φορά».

v