Μαμά δώρισε το νεφρό της στο άρρωστο μωρό της και του έσωσε τη ζωή!

Μαμά δώρισε το νεφρό της στο άρρωστο μωρό της και του έσωσε τη ζωή!

Η 2χρονη Emmie γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση και είχε ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει. Όμως χάρη στην μητέρα της, η οποία δώρισε το νεφρό της για να τη σώσει δυναμώνει καθημερινά και σκορπίζει χαρά στην οικογένειά της.

Όταν η Andi Mahoney ήταν έγκυος στην Emmie, ανακάλυψε στις 20 εβδομάδες ότι το κοριτσάκι της έπασχε από μια σπάνια -και συχνά θανατηφόρα- πάθηση: αμφοτερόπλευρη νεφρική αγενεσία. Αναπτυσσόταν, δηλαδή χωρίς νεφρά.

Η Cleveland Clinic αναφέρει ότι 1 στα 8.500 νεογέννητα γεννιούνται με αμφοτερόπλευρη νεφρική αγενεσία, προσθέτοντας ότι «χωρίς νεφρά για την παραγωγή ούρων και αμνιακού υγρού, οι πνεύμονες του εμβρύου δεν αναπτύσσονται σωστά. Τα περισσότερα νεογέννητα πεθαίνουν από αναπνευστική ανεπάρκεια λίγες ώρες μετά τον τοκετό».

Η Emmie γεννήθηκε με υπανάπτυκτους πνεύμονες και χρειάστηκε αιμοκάθαρση για να παραμείνει στη ζωή για 30 μήνες. Στο μεταξύ η οικογένεια έψαχνε δότη, καθώς οι γιατροί είχαν πει στους γονείς ότι το παιδί χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση.

Τελικά, ο κατάλληλος δότης βρέθηκε και δεν ήταν άλλος από την Andi, η οποία θα θυσίαζε και την ίδια της τη ζωή για να είναι καλά το παιδί της.

«Τρεις μήνες μετά τη μεταμόσχευσ η Emmie μας ξετρελαίνει με τα αναπτυξιακά της άλματα! Περπατάει και κάνει ολόκληρες προτάσεις. Είναι απλά υπέροχη!», είπε η μητέρα της.

Πηγή: people.com

v