Προωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 490 μέρες στο νοσοκομείο

Προωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 490 μέρες στο νοσοκομείο

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την προωρότητα και δύο γονείς από το Μπρονξ αποφάσισαν να μοιραστούν την ιστορία τους για να δώσουν δύναμη και κουράγιο σε άλλες οικογένειες.

Το αγοράκι τους, ο Greyson Butler, γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες κύησης και χρειάστηκε να παλέψει για τη ζωή του πολλές φορές. Σήμερα, 490 μέρες μετά την γέννησή του, ο μικρός μαχητής νίκησε τον θάνατο και πήγε για πρώτη φορά σπίτι του.

«Όταν γεννήθηκε, φοβόμουν να τον κρατήσω στην αγκαλιά μου. Ήταν τόσο μικροσκοπικός και εύθραυστος», είπε ο πατέρας του Jeffrey Butler.

Τα προωράκια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους μικροσκοπικούς, ακόμα αναπτυσσόμενους πνεύμονές τους. Ο Greyson νοσηλεύτηκε σε πέντε νοσοκομεία, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, 15 μεταγγίσεις αίματος και έπαθε πολλές φορές πνευμονία.

«Το μωρό μου είναι αληθινός μαχητής. Περάσαμε πολλές άγρυπνες νύχτες με κλάματα και προσευχές. Όμως είναι εδώ μαζί μας αυτή τη στιγμή και αυτό είναι που έχει σημασία. Το βάρος του αυξήθηκε και οι γιατροί μας έδωσαν εξιτήριο. Επιτέλους, θα πάμε σπίτι», δήλωσε συγκινημένη η μητέρα του.

Πηγή: cbsnews.com

v