Προωράκι που γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες κατάφερε να επιβιώσει και δυναμώνει καθημερινά!

Προωράκι που γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες κατάφερε να επιβιώσει και δυναμώνει καθημερινά!

Μια πολύ ευχάριστη είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μια μπεμπούλα, η οποία γεννήθηκε πρόωρα και παρά τις ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης που της είχαν δώσει οι γιατροί, εκείνη τα κατάφερε και δυναμώνει μέρα με τη μέρα.

Η Imogen γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες, ζυγίζοντας μόλις 515 γραμμάρια! Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά σοβαρά προβλήματα όπως ένα καρδιακό φύσημα, αλλά και εγκεφαλική και πνευμονική αιμορραγία.

Οι γιατροί τής έδιναν μόλις 10% πιθανότητες επιβίωσης, όμως, η μικρούλα -αν και μια σταλιά- δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Μετά από 132 μέρες στο νοσοκομείο, η Imogen η οποία είναι πλέον 6 μηνών πήγε για πρώτη φορά σπίτι της και σύμφωνα με την μητέρα της, Rachel, δυναμώνει μέρα με τη μέρα.

«Η Imogen έχει περάσει τόσα πολλά... Ήταν τόσο τρομακτική εμπειρία. Όταν γεννήθηκε, έπαθα σοκ από το πόσο μικρή ήταν. Έπρεπε να είναι ακόμα στην κοιλιά μου, όμως, εκείνη ήταν στη ΜΕΝΝ. Ένα μικροσκοπικό και εύθραυστο μωράκι.», είπε.

Η Imogen είναι τώρα στο σπίτι, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται οξυγόνο, αλλά η Rachel δήλωσε ότι οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι με την πρόοδο της και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης ή ακοής.

Πηγή: bbc.com

v