Προωράκι με 10% πιθανότητες να ζήσει έκλεισε τα 4 και είναι μια μικρή ιδιοφυΐα!

Προωράκι με 10% πιθανότητες να ζήσει έκλεισε τα 4 και είναι μια μικρή ιδιοφυΐα!

Όταν γεννήθηκε ο μικρός Jamie Mohr, είχε μόλις 10% πιθανότητες να επιβιώσει. Σήμερα, όμως, έχει ήδη συμπληρώσει 4 χρόνια ζωής και είναι μια μικρή ιδιοφυΐα!

Ο Jamie ήρθε στη ζωή στις 28 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 680 γραμμάρια. Οι γιατροί προειδοποίησαν τη μητέρα του, τη Lorraine, ότι το μωρό της είχε ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει αλλά ο μικρούλης έβαλε τα δυνατά του και στις 11 εβδομάδες πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι του. 

Σήμερα το 4χρονο παιδί χαρακτηρίζεται «θαύμα» και μπορεί να μετράει σε έξι διαφορετικές γλώσσες.

Η Lorraine παρατήρησε για πρώτη φορά ο γιος της είναι εξαιρετικά έξυπνος λίγο πριν από τα δεύτερα γενέθλιά του. Ήταν η πρώτη φορά που έμαθε στον Jamie να μετρά και προς μεγάλη της έκπληξη, μέσα σε λίγες εβδομάδες μετρούσε μέχρι το 100. 

Μια άλλη φορά, ο Jamie παρακολουθούσε μια εκπομπή στο YouTube όταν κάποιος άρχισε να μετράει στα γαλλικά. Αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, ο Jamie άρχισε να μετρά στα γαλλικά παρόλο που δεν είχε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. 

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», ανέφερε η μαμά του. «Του έβαλα και άλλα προγράμματα στα ισπανικά και τα ιαπωνικά και σύντομα έμαθε να μετράει και σε αυτές τις γλώσσες!». 

Πλέον, εκτός από τη μητρική του γλώσσα, ξέρει να μετράει στα γαλλικά, στα ισπανικά, στα ιαπωνικά, στα γερμανικά και στα μανδαρινικά και έχει φωτογραφική μνήμη. Διαγνώστηκε με υπερλεξία, μια απροσδόκητη ικανότητα των παιδιών να διαβάζουν και να αποκωδικοποιούν λέξεις πολύ νωρίτερα από άλλα παιδιά της ηλικίας τους. 

«Μας είχαν πει πως πιθανότατα θα έχει σοβαρή αναπηρία ή μαθησιακή δυσκολία αλλά είναι ένα μικρό θαύμα. Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτόν. Είναι εντελώς αυτοδίδακτος, αλλά τώρα που ξέρω τις ικανότητές του, τον ενθαρρύνω», συμπλήρωσε η Lorraine.

Συναγωνίζεται τα περισσότερα 10χρονα στην ικανότητά του να κάνει εξισώσεις και τώρα μπορεί να κάνει ασκήσεις με κλάσματα και ποσοστά. Πρόκειται να ξεκινήσει το δημοτικό σχολείο αργότερα αυτό το έτος, σε ένα ειδικό ανεξάρτητο πρόγραμμα σπουδών ειδικά σχεδιασμένο για τον Jamie.

«Ο γιος μας είναι απίστευτα αστείος, στοργικός και ταπεινός. Δεν έχει επίγνωση του πόσο φανταστικός είναι… Είχε ένα τόσο δύσκολο ξεκίνημα, αλλά απέδειξε σε όλους ότι έκαναν λάθος. Δεν εκπλήσσομαι πλέον με τα πράγματα που μπορεί να κάνει». 

Αν και η μαμά του φαντάζεται πως ο γιος της θα γίνει λαμπρός επιστήμονας που κάποια μέρα θα ανακαλύψει τη θεραπεία μιας φρικτής ασθένειας, ο ίδiος θέλει να γίνει πειρατής!

Πηγή: goodnewsnetwork.org

v