Μαθητές δημοτικού μεταμόρφωσαν το σχολείο τους σε... πολύχρωμο παράδεισο!

Μαθητές δημοτικού μεταμόρφωσαν το σχολείο τους σε... πολύχρωμο παράδεισο!

Γονείς και μαθητές ενός δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, πήραν τα πινέλα τους, γλαστράκια με αρωματικά φυτά και, μαζί την καλή τους διάθεση, μετέτρεψαν το προαύλιό τους σε έναν χαρούμενο τόπο.

Με τη συνδρομή του περιβαλλοντικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου «Greek Eco Project», μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καρδίας μεταμόρφωσαν χθες το πρωί τον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίας. Συγκεκριμένα, έβαψαν οκτώ παγκάκια γράφοντας πάνω τους θετικά μηνύματα, δημιούργησαν επιδαπέδια ζωγραφιστά παιχνίδια και φύτεψαν βότανα αλλάζοντας την τσιμεντένια εικόνα της αυλής. 

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του «Greek Eco Project» Αυγή Μεταξά, τα παγκάκια χρωματίστηκαν με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και σε τέσσερα παρτέρια φυτεύτηκαν βότανα όπως λεβάντα και δενδρολίβανο. «Παράλληλα», συνεχίζει, «δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι στο δάπεδο, σαν φιδάκι το οποίο θα χαίρονται τα παιδιά».

Ο Greek Eco Project είναι ένας περιβαλλοντικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2020 από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Πηγή: parallaximag.gr

v