«Γιαγιά σημαίνει θαλπωρή, αποδοχή και άνευ όρων αγάπη»

«Γιαγιά σημαίνει θαλπωρή, αποδοχή και άνευ όρων αγάπη»

Ένα μωρό γεννήθηκε και οι καρδιές των γονιών του πλημμύρησαν από αγάπη. Ερωτεύτηκαν αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι αλλά μετά από αμέτρητες νύχτες αυπνίας, η κούραση τους γονάτισε. Και μετά ήρθε η γιαγιά για να φροντίσει το μωρό ώστε να ξεκουραστούν οι γονείς. 

Όταν το σπίτι τους ήταν ακατάστατο, με τα παιχνίδια απλωμένα σε όλο το σαλόνι, τα πιάτα βουνό στον νεροχύτη, ένιωθαν ανήμποροι να βάλουν μια τάξη λόγω εξάντλησης. Και μετά ήρθε η γιαγιά να τους βοηθήσει και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. 

Όταν το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα λόγω κολικών, οι γονείς ένιωθαν ηττημένοι και απελπισμένοι. Και μετά ήρθε η γιαγιά να τους μεταφέρει τη σοφία και την εμπειρία της.

Όταν οι γονείς χρειάζονταν μια βραδινή έξοδο για να βρεθούν λίγο οι δυο τους, δεν ήξεραν πού να αφήσουν το μωρό και όλο το ανέβαλαν. Και μετά ήρθε η γιαγιά και τους πρόσφερε λίγο ελεύθερο χρόνο να περάσουν ο ένας με τον άλλον.

Όταν εμφανίστηκαν δυο μπλε γραμμές στο τεστ εγκυμοσύνης και ανακάλυψαν ότι περιμένουν το δεύτερο μωράκι τους, μαζί τον ενθουσιασμό ήρθε το άγχος για το αν θα τα καταφέρουν. Και μετά ήρθε η γιαγιά και τους διαβεβαίωσε πως θα είναι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. 

Όταν η μαμά κατέρρευσε από την κούραση, νιώθοντας ανεπαρκής τα φροντίσει τα δυο μωρά της, έκλαψε όσο δεν είχε κλάψει ποτέ στη ζωή της. Και μετά ήρθε η γιαγιά για να της θυμίσει ότι θα είναι πάντα το μωρό της για το οποίο αισθάνεται περήφανη. 

Όταν οι γονείς και τα παιδιά τους χρειάζονταν μια μεγάλη αγκαλιά και κάποιον να τους τους ενθαρρύνει και να τους γεμίσει ελπίδα, ξέρουν ακριβώς ποιον πρέπει να καλέσουν: τη γιαγιά!

Οι γιαγιάδες είναι η ηρεμία μέσα στην χαοτική καθημερινότητά μας, το χέρι βοηθείας στα πιο δύσκολα κι η πίστη στις αμφιβολίες μας, γιατί γιαγιά σημαίνει θαλπωρή, αποδοχή και άνευ όρων αγάπη. Γιατί η γιαγιά αγαπάει με την ίδια ένταση τα μωρά της αλλά και τα μωρά των μωρών τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν...».

Πηγή: herviewfromhome.com

v