Βόλος: μητέρα έγινε δότρια νεφρού και έσωσε τη ζωή του γιου της

Βόλος: μητέρα έγινε δότρια νεφρού και έσωσε τη ζωή του γιου της

Μητέρα από τον Βόλο, ηλικίας 64 ετών, χάρισε για δεύτερη φορά ζωή στον 44χρονο γιο της, δωρίζοντας το ένα της νεφρό.

Η μεταμόσχευση έγινε την περασμένη Πέμπτη 09/11, στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και ήταν η τρίτη μεταμόσχευση για το τρέχον έτος στη Μαγνησία, αφού είχαν προηγηθεί άλλες δύο, από πτωματικούς δότες σε νεφροπαθείς, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας ευχαρίστησε θερμά «τον διοικητή του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, τον κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο, τον διευθυντή – συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, κ. Βουγά Βασίλειο και όλο το επιτελείο του».

Η οικογένεια της δότριας και του λήπτη ευχαρίστησε θερμά, επίσης, το επιτελείο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, την προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής του 10ου ορόφου, που νοσηλεύτηκε η δότρια, για την άψογη εξυπηρέτηση κατά τη νοσηλεία της.

Ο Σύλλογος, όπως και η οικογένεια, έκαναν έκκληση σε όλους, που περιμένουν το δώρο Θεού, να λαμβάνουν τη γενναία απόφαση να χαρίζουν τη ζωή στους δικούς τους ανθρώπους, που περιμένουν στη λίστα αναμονής για δέκα και δώδεκα χρόνια.

Πηγή: newsbomb.gr

v