«Στις μαμάδες που δεν προλαβαίνουν ούτε να... αρρωστήσουν!»

«Στις μαμάδες που δεν προλαβαίνουν ούτε να... αρρωστήσουν!»

Έχει γίνει, πλέον, ανέκδοτο στο πώς αντιδρά ένας μπαμπάς με δέκατα σε αντίθεση με μία μαμά με πυρετό. Τον μπαμπά θα τον βρούμε ξαπλωμένο στο κρεβάτι να βογκάει, ενώ η μαμά θα πάει τα παιδιά στο σχολείο, έπειτα στη δουλειά, θα μαγειρέψει, θα πλύνει τα πιάτα, θα περιποιηθεί τον άρρωστο άντρα της και όταν, πια, η μέρα θα έχει φτάσει στο τέλος της, θα πέσει κατάκοπη να κοιμηθεί.

Κι επειδή διανύουμε ήδη την περίοδο των ιώσεων και των κρυολογημάτων, κι επειδή αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά, οι μπαμπάδες, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, σας έχουμε ένα νέο: αρρωσταίνουν ΚΑΙ οι μαμάδες, παρόλο που οι γύρω της δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να... λιποθυμήσει, όπως η παρακάτω μαμά: 

«Ήμουν άρρωστη, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά είχα 4 παιδιά να φροντίσω - το ένα νεογέννητο τεσσάρων εβδομάδων που θηλάζει. 

Πονούσα αφόρητα λόγω μαστίτιδας και ανέβασα πυρετό, αλλά έπρεπε να πάρω το γιο από το σχολείο, να τον ετοιμάσω για την προπόνηση, να απασχολήσω τα υπόλοιπα τρία μου παιδιά που γκρίνιαζαν και τσακώνονταν και να ετοιμάσω το δείπνο. 

Ευτυχώς ο άντρας μου επέστρεψε από τη δουλειά και πήγε τον γιο μας στην προπόνηση, ακριβώς τη στιγμή που λιποθύμησα από τον πόνο και την κούραση. Όταν συνήλθα, άρχισα να κλαίω. To 3χρονό μου με ρώτησε τι είναι αυτό το νερό στο πρόσωπό μου - δεν με είχε ξαναδεί να κλαίω!

Ένιωσα τόσο άρρωστη που ξάπλωσα, ενώ ο άντρας μου ανέλαβε να ταΐσει και να κοιμίσει τα άλλα τρία μας παιδιά. Ωστόσο, το νεογέννητο μωρό μας ήταν υπ' ευθύνη μου! Ήταν στην αγκαλιά μου και έπρεπε να θηλάσει. 

Φυσικά, επιβιώσαμε όλοι μετά την ασθένειά μου. Πάντα επιβιώνουμε. Κι όσοι λένε ότι οι μαμάδες δεν προλαβαίνουν ούτε να αρρωστήσουν, έχουν απόλυτο δίκιο... Γιατί και να αρρωστήσουν, συμπεριφέρονται σαν να μην είναι άρρωστες μέχρι να... λιποθυμήσουν». 

Πηγή: mother.ly

v