Τι να κάνετε από τώρα για να έχετε λιγότερες προετοιμασίες τα Χριστούγεννα

Τι να κάνετε από τώρα για να έχετε λιγότερες προετοιμασίες τα Χριστούγεννα

Είναι σχεδόν παράδοση να φτάνουν τα Χριστούγεννα και να τρέχουμε όλοι πανικόβλητοι για δώρα, ψώνια, μαγειρέματα και όλες τις υπόλοιπες ετοιμασίες των εορτών! Φέτος, για να μην περάσετε τη μισή παραμονή των Χριστουγέννων (και της Πρωτοχρονιάς) σε μια ατέλειωτη ουρά του σούπερ μάρκετ ή ψάχνοντας τα δώρα της τελευταίας στιγμής, προετοιμαστείτε από τώρα.

Στολίστε το δέντρο και το σπίτι

Όσοι έχουμε παιδιά, στολίζουμε από νωρίς για να χαρούμε όσο περισσότερο γίνεται το εορταστικό κλίμα. Όσες, όμως, δεν ακολουθείτε αυτό το παράδειγμα αλλά παρόλα αυτά θέλετε να είναι όλα στην εντέλεια το βράδυ των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε να στολίστε το δέντρο και το σπίτι από τώρα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε με την ψυχή στο στόμα και χωρίς να τοι απολαύσετε, ενώ θα έχετε το χρονικό περιθώριο να συμπληρώσετε φωτάκια και στολίδια με την ησυχία σας. 

Ψωνίστε τα δώρα με ησυχία

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες για να κάνετε βόλτα στα μαγαζιά και να επιλέξετε με ησυχία το πιο κατάλληλο δώρο για τους αγαπημένους σας. Χωρίς την πίεση του χρόνου, μπορείτε να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να γλιτώσετε αρκετά χρήματα, ενώ θα καταλήξετε σε επιλογές που δεν θα απογοητεύσουν τους φίλους και τους συγγενείς σας. Μην ξεχνάτε ότι, μερικές φορές, τα καλύτερα δώρα δεν είναι τα πιο ακριβά αλλά εκείνα που επιλέχθηκαν (ή φτιάχτηκαν) με αγάπη και μεράκι.

Ετοιμάστε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα συνοδεύονται πάντα κι από μια ευχητήρια κάρτα, την οποία γράφουμε συνήθως βιαστικά την τελευταία στιγμή. Φέτος, σκεφτείτε από τώρα τις ευχές που θέλετε να δώσετε στους αγαπημένους σας και ετοιμάστε τις κάρτες σας μια Κυριακή που θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο. Δεν θα το χαρούν μόνο οι παραλήπτες, αλλά κι εσείς. 
 

Βρείτε τι θα μαγειρέψετε για το εορταστικό τραπέζι

Εκτός από το κυρίως γεύμα, σκεφτείτε τα συνοδευτικά, τις σαλάτες και τα γλυκά που θέλετε να υπάρχουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βγάλετε τα βιβλία συνταγών και να «ψαχουλέψετε» το διαδίκτυο, μέχρι να καταλήξετε στο μενού που θα σας ικανοποιεί! 

Συγκέντρωσε σε ένα χαρτί όλα τα ψώνια από του σούπερ μάρκετ

Τις περισσότερες φορές, πάμε στο σούπερ μάρκετ την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και μάλιστα χωρίς λίστα! Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε πολλές ώρες τόσο προσπαθώντας να θυμηθούμε αυτά που χρειαζόμαστε (και τελικά να γυρνάμε σπίτι με τα μισά), όσο και στην ατελείωτη ουρά στο ταμείο. Φέτος, όμως, θα φερθούμε πιο έξυπνα! Θα ετοιμάσουμε από νωρίς τη λίστα με τα ψώνια μας και θα προμηθευτούμε όσα μπορούμε αρκετές μέρες πριν τις γιορτές. 

Φτιάξε λίστα τραγουδιών για το ρεβεγιόν

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να συγκεντρωθεί ολόκληρη η οικογένεια γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και, όλοι μαζί, να βρείτε τα τραγούδια που θα συνοδεύσουν το ρεβεγιόν σας. Έτσι, θα υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα ενώ το βράδυ των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς, δεν θα έχετε το άγχος της μουσικής.  

v