Πρωτοποριακή επέμβαση στο Αιγινήτειο: έσωσαν 15χρονη με εγκεφαλικό μέσα σε 15 λεπτά! 

Πρωτοποριακή επέμβαση στο Αιγινήτειο: έσωσαν 15χρονη με εγκεφαλικό μέσα σε 15 λεπτά!

Ένα 15χρονο κορίτσι που υπέστη οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο κατάφεραν να σώσουν γιατροί στο Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων, που λειτουργεί με τη συνεργασία των νοσοκομείων Αιγινήτειο, Αρεταίειο και Αλεξάνδρα, χάρη σε μία πρωτοποριακή επέμβαση.

Η τυχερή μέσα στην ατυχία της μικρή ασθενής νοσηλευόταν για άλλο λόγο σε νοσοκομείο των Αθηνών και ξαφνικά μέσα στη νύχτα έχασε την ικανότητα να κινεί το δεξί της χέρι και πόδι και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Η διάγνωση ήταν άμεση: απόφραξη της εγκεφαλικής αρτηρίας, μια κρίσιμη κατάσταση, που απαιτούσε άμεση αντιμετώπιση.

Η κατάσταση του κοριτσιού ήταν κρίσιμη αλλά η εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα είναι προετοιμασμένη για τέτοιες καταστάσεις και όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης: η νευρολογική ομάδα του Αιγινητείου υπό την αιγίδα της κ. Σ. Βασιλοπούλου, Επ. Καθηγήτριας Νευρολογίας, υποδέχθηκε την νεαρή ασθενή στα ΤΕΠ.



Η ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση Θρομβεκτομής που διενεργήθηκε άμεσα στο Τμήμα Ακτινολογίας του Αρεταιείου νοσοκομείου και οι γιατροί αφαίρεσαν θρόμβο από τον εγκέφαλο μέσα σε 1μόλις 5 λεπτά!

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: τα συμπτώματα υποχώρησαν αμέσως, η νεαρή ασθενής ήταν σε θέση να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του σώματος και να μιλήσει μέσα στο χώρο του χειρουργείου, δημιουργώντας ικανοποίηση ενθουσιασμό σε όλη την επιστημονική ομάδα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η οικογένειά της, μετά την επέμβαση, είδε τη μικρή να επανέρχεται, να κινείται και να μιλάει όπως πριν. Μέσα σε λίγες ημέρες, επέστρεψε στο σπίτι της σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, περιμένοντας με ανυπομονησία την επιστροφή της στο σχολείο και στους φίλους της.

Πηγή: vradini.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v