Μαμά άκουσε την καρδιά της κόρης της στο σώμα του αγοριού που του έγινε μεταμόσχευση

Μαμά άκουσε την καρδιά της κόρης της στο σώμα του αγοριού που του έγινε μεταμόσχευση

Μια γυναίκα από το Κεντάκι, της οποίας το κοριτσάκι πέθανε τον Ιανουάριο, βρήκε παρηγοριά μέσα στη θλίψη της όταν γνώρισε από κοντά το αγόρι που ήταν ο αποδέκτης της καρδιάς της κόρης της μέσω μεταμόσχευσης.

Η Denise Bargo από το Corbin του Kentucky έχασε την κόρη της, Lena Skye Bargo , τον Ιανουάριο, λίγους μήνες πριν από τα 2α γενέθλιά της. Οι γιατροί δεν περίμεναν ότι η Lena θα επιβίωνε μετά τη διάγνωσή της με υδροκέφαλο, μια νευρολογική διαταραχή που προκαλείται από ανώμαλη συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο, λίγο μετά τη γέννησή της.

Μετά από πρόταση του γιου της, Cody Taylor, η Bargo συμφώνησε να δωριστούν τα όργανα της Lena - και η καρδιά της αποδείχθηκε ότι ήταν το τέλειο ταίρι για ένα 15 μηνών αγόρι από το Tennessee, τον Mark Clouse Jr. , που είχε γεννηθεί με συγγενές καρδιακό ελάττωμα.

Τον Σεπτέμβριο, η Bargo και ο σύζυγός της, Johnny, γνώρισαν για πρώτη φορά τον Mark και τη μητέρα του, Patience Clouse. Ο τοπικός σταθμός WSMV 4 Nashville κατέγραψε τη στιγμή σε ένα συγκινητικό τμήμα που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένα από τα άλλα όργανα της Lena δωρίστηκαν με επιτυχία σε άλλους ασθενείς. Τα νεφρά της πήγαν σε έναν 44χρονο άνδρα και το συκώτι της σε ένα κοριτσάκι 8 μηνών. Και η Bargo μπορεί να πιστώσει στην αείμνηστη κόρη της ότι έσωσε και τη δική της ζωή: όσο η Lena νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, η μητέρα της άρχισε να έχει πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στα επείγοντα, όπου διαγνώστηκε με χρόνια μυελοειδή λευχαιμία.

Η Bargo, η οποία τώρα βρίσκεται σε ύφεση, δήλωσε στο USA Today ότι έχει επισκεφθεί τους Clouses τρεις φορές τώρα. Οι γονείς του Μαρκ, πρόσθεσε, αναφέρουν μάλιστα εκείνη και τον σύζυγό της ως νονούς του γιου τους.

«Είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια τώρα», είπε.

Πηγή: newsbreak.com

 

v