«Το αυτοκίνητο είναι το... εξομολογητήριο των παιδιών!»

«Το αυτοκίνητο είναι το... εξομολογητήριο των παιδιών!»

Τη μια μέρα αλλάζεις πάνες και σκουπίζεις δάκρυα, ακούς παιδικά γέλια και ποδαράκια να τρέχουν στο σαλόνι, και την επόμενη έχεις μπροστά σου δυο μικρά παιδιά έτοιμα για την πρώτη μέρα στο σχολείο, τις δεκάδες εξωσχολικές δραστηριότητες και τα εκατοντάδες πάρτι.

Ανοιγοκλείνει τα μάτια σου και ξαφνικά έχεις μετατραπεί στον καλύτερο ταξιτζή που, ανά πάσα ώρα και στιγμή, είσαι έτοιμη να μπεις στο αμάξι για να τα πας, να τα φέρεις, να τα ξαναπάς και να τα ξαναφέρεις... 

Περιμένεις με αγωνία το μήνυμα που λέει «Μαμά μπορείς να έρθεις να με πάρεις;», κι εσύ αρπάζει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τρέχεις. Κι ακόμα κι αν είσαι κουρασμένη, ξέρεις ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή γιατί το αυτοκίνητο είναι το εξομολογητήριο των παιδιών. 

Ξαφνικά λύνονται και μιλούν για τη μέρα τους, τους φίλους τους, τους προβληματισμούς και τα μυστικά τους. Κι εσύ απλά τ' ακούς, φοβούμενη μην πεις κάτι cringe ή κάτι που θα τα προσβάλλει και τους κόψεις τη φόρα! Απλά κάθεσαι δίπλα τους και ρουφάς με λαχτάρα κάθε τους λέξη, κάθε τους συναίσθημα και κάθε τους εκδήλωση αγάπης και τρυφερότητας. 

Από την 1η δημοτικό μέχρι και την εφηβεία, το αυτοκίνητο για τα παιδιά μου ήταν το μέρος που αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο και συζητάμε για όλα. Πολλές φορές, απλά μπαίνουμε στο αμάξι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό - απλά για να ακούσουμε μουσική με το παράθυρο ανοιχτό και να μιλήσουμε. 

Ελεύθερη μετάφραση από Love Matters What

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v