«Καθώς μεγαλώνεις...»: 12 πολύτιμες συμβουλές από μια σοφή γιαγιά

«Καθώς μεγαλώνεις...»: 12 πολύτιμες συμβουλές από μια σοφή γιαγιά

Καθώς μεγαλώνεις, μην διδάσκεις σε κανέναν τίποτα (ακόμα κι αν ξέρεις ότι έχεις δίκιο), μην παραιτείσαι, μην ξοδεύεις χρήματα σε αντιγηραντικές θεραπείες γιατί είναι ανώφελο, και να αγαπάς τους ανθρώπους σου χωρίς να τους κρίνεις. Αυτές και άλλες πολλές είναι οι συμβουλές μιας σοφής γιαγιάς, που διαβάσαμε στη σελίδα «Προχωράμε»:

«Λοιπόν αγαπητή μου, όταν θα γεράσεις...

Ποτέ μην διδάξεις σε κανέναν τίποτα. Ακόμα κι αν ξέρεις για ένα γεγονός ότι θα έχεις δίκιο. Θυμήσου πόσο ενοχλημένη ήσουν κάποτε που άκουγες τις συμβουλές των ηλικιωμένων.

Μην προσπαθήσεις να βοηθήσεις αν δεν σου ζητηθεί.

Μην επιβάλλεις σε κανέναν τίποτα.

Μην προσπαθήσεις να είσαι υπερπροστατευτική στους αγαπημένους σου. Απλά αγάπα τους.

Μην παραπονιέσαι! Σχετικά με την υγεία σου, τους γείτονες.

Μην περιμένεις ευγνωμοσύνη από τα παιδιά. Απλά θυμήσου ότι, δεν υπάρχουν αχάριστα παιδιά κι ότι τα λατρεύεις.

Μην λες φράσεις όπως: "Όταν ήμουν στην ηλικία σου ", "Σου έδωσα τα καλύτερα χρόνια", "Είμαι μεγαλύτερη, για να ξέρω καλύτερα από σας". Αυτό είναι αβάσταχτο! Αν έχεις εγγόνια, μην επιμένεις να σε φωνάζουν με το όνομά σου, αν σε φωνάζουν γιαγιά. η λέξη γιαγιά είναι τίτλος τιμής πού πολλές δεν ευτυχούν να την ακούσουν.

Μην ξοδεύεις τα τελευταία σου χρήματα σε αντιγηραντικές θεραπείες. Είναι ανώφελο. Καλύτερα να τα ξοδέψεις σε ένα ταξίδι. Μην κοιτάς τον καθρέφτη και μην κολακεύεσαι. Προσπάθησε να δείχνεις όσο πιο κομψή γίνεται. Ακριβώς κομψή, όχι νεανική. Πίστεψέ με, είναι το καλύτερο.

Φρόντισε τον άνθρωπο σου. Ίσως είναι ο μόνος που σε χρειάζεται πραγματικά τώρα.

Προσπάθησε να κατανοήσεις τις νέες τεχνολογίες, να μελετάς συνεχώς κάτι νέο, να μην μένεις πίσω. Αυτό είναι εξέλιξη.

Κάνε ό,τι θέλεις. Όσα μπορείς να κάνεις! Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για τίποτα. Ό, τι συνέβη στη ζωή σου ή στη ζωή των παιδιών σου έγινε. Έκανες ό, τι μπορούσες. 

Διατήρησε την διαύγεια σου! Μέχρι το τέλος! Βάλε τα δυνατά σου αγαπητή μου αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και να θυμάσαι, ότι κάποιος σε χρειάζεται».

v