«Άγιε Βασίλη, θέλω να κάνεις τη μαμά μου να μην αγχώνεται και πονάει η καρδιά της»

«Άγιε Βασίλη, θέλω να κάνεις τη μαμά μου να μην αγχώνεται και πονάει η καρδιά της»

Φόρεσαν και φέτος τις στολές του βοηθού του Αϊ Βασίλη στα κυπριακά ταχυδρομεία προκειμένου να διεκπεραιώσουν την αλληλογραφία των παιδιών μαζί του, στολίζοντας με αισιοδοξία τα όνειρα και τις ελπίδες τους (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Peter Nicholls).

«Και φέτος τα κυπριακά ταχυδρομεία είναι βοηθοί του άγιου Βασίλη και μέσω της ιστοσελίδας τους και της πλατφόρμας post2santa συνεχίζουν την παράδοση και παραλαβή των επιστολών», δηλώνει η ταχυδρομική επιθεωρήτρια, Μαρία Ηρακλέους.

Οπως λέει οι επιστολές ποικίλουν, ενώ τα μικρά παιδιά ζητάνε από τα πιο μικρά παιχνίδια μέχρι τα πιο ακριβά. Ηλεκτρονικά, κινητά τηλέφωνα, Playmobil και διάφορα άλλα.

«Μέχρι σήμερα έχουμε φτάσεις στις 11.000 γράμματα και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσουμε φαντάζομαι τις 20.000. Υπάρχουν πολλές επιστολές που δεν έχουν διεύθυνση, αυτά τα παιδάκια δεν θα πάρουν απάντηση. Όσοι έχουν γράψει τη διεύθυνσή τους θα πάρουν».

«Μια χάρη για τη μαμά μου»

Διαβάζοντας ένα παιδικό γράμμα που έχει σταλεί στον Αγιο Βασίλη, αναφέρει: « Αγιε Βασίλη, θέλω να μου κάνεις μια χάρη για τη μαμά μου. Θέλω να τη βοηθήσεις να μην αγχώνεται, να μην πονάει την καρδιά της.

Επίσης, θέλω να σου πω κάτι, ξέρω ότι ήμουν λίγο άτακτη αλλά σου το υπόσχομαι ότι θα συμμορφωθώ. Να σου πω τι θέλω! Θέλω ένα τετράδιο με νότες για ηλεκτρική κιθάρα και τον ηλεκτρονικό κουμπαρά».

«Το παραμελημένο παιδάκι»

Ένα άλλο γράμμα, αναφέρει: « Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη, ήρθε και πάλι αυτή η τελευταία μέρα του χρόνου που σου στέλνω και εγώ με τη σειρά μου το δικό μου γράμμα. Δεν το έκανα σαν παιδί και ίσως γι’ αυτό δεν μεγάλωσα πραγματικά.

Ισως γι’ αυτό εκείνο το φοβισμένο μοναχικό παιδάκι εξακολουθεί να μ’ ακολουθεί και πρέπει να τη βοηθήσω κάποια στιγμή να μεγαλώσει.

Θέλω να σ’ ευχαριστήσω για όλα τα καλά που μου πρόσφερες την τελευταία χρονιά, που με προστάτευσες εμένα και την οικογένειά μου.

Ησουν δίπλα μου και με βοήθησες ν’ αντέξω για όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους που έστειλες στον δρόμο μου.

Για τη φετινή χρονιά το μόνο που θέλω να ζητήσω είναι υγεία για τα παιδιά μου, την οικογένειά μου αλλά και για μένα. Υγεία ψυχική και σωματική. Ολα τ’ άλλα που θέλω, με τη δική σου βοήθεια, πάντα θα πραγματοποιηθούν.

Φώτισε τον δρόμο μου με αγάπη και ηρεμία για ν’ αγαπήσω επιτέλους εκείνο το ξεχασμένο, παραμελημένο παιδάκι, να του δώσω προτεραιότητα».

Πηγή: in.gr 

v