Φοιτητές της Νομικής Αθηνών κατέκτησαν την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Φοιτητές της Νομικής Αθηνών κατέκτησαν την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Φοιτητές της Νομικής Αθηνών κατέκτησαν την 1η θέση στον κόσμο και έλαβαν το βραβείο καλύτερου δικογράφου ενάγοντος!

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι ομάδα προπτυχιακών φοιτητών κατέκτησε πριν λίγες ημέρες την πρώτη θέση στον κόσμο για τη γραπτή επίδοσή της, λαμβάνοντας το Βραβείο Καλύτερου Δικογράφου Ενάγοντος (Best Claimant Memorial), καθώς και την τρίτη θέση στον κόσμο για τη γραπτή και προφορική επίδοσή της συνολικά (Combined Written and Oral Scores) στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τελικού Γύρου του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής διαιτησίας Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2023 (FDI Moot – fdimoot.org).

Ο διαγωνισμός εικονικής διεθνούς επενδυτικής διαιτησίας FDI Moot αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας ξένων επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών.

Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε για δέκατη χρονιά στο διαγωνισμό FDI Moot υπό την επιστημονική επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Αναστασίου Γουργουρίνη.

Η φετινή Ομάδα της Νομικής Σχολής που μετέβη στην Ινδία για τον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διαγωνισμού αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ειρήνη Αλεξίου, Αλέξανδρο Μπράχο και Ειρήνη Χάρτζη, ενώ στην προετοιμασία των δικογράφων συμμετείχαν και οι προπτυχιακοί φοιτητές Μαρούσα Ιωάννα Διαμαντή, Παναγιώτης Καραγιάννης και Ερμιόνη Κουκούλη. Προπονήτρια της Ομάδας ήταν η δικηγόρος Μαρία Πάσχου.

Η νέα αυτή διεθνής διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαχρονικά υψηλού επιπέδου επιδόσεις της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον εν λόγω διαγωνισμό, από την πρώτη συμμετοχή το έτος 2013 έως και σήμερα. 

Πηγή: Foititikanea.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v