«Έγινα πρώτη φορά μαμά στα 53 - μου λένε ότι είμαι μεγάλη αλλά αδιαφορώ!»

«Έγινα πρώτη φορά μαμά στα 53 - μου λένε ότι είμαι μεγάλη αλλά αδιαφορώ!»

Η γυναίκα της ιστορία μας είναι η Κιμ. Δεν πίστευε ότι θα αποκτούσε ένα παιδί. Η ζωή της έδειχνε πως η μητρότητα ήταν κάτι που δεν χωρούσε στη ζωή της.

Οι φίλες παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά και η Κιμ όταν ήταν 44 ετών είχε μόνο μία περίπλοκη και αδιέξοδη σχέση, που όμως δεν της διασφάλιζε την ευτυχία που ήθελε για να αποκτήσει ένα παιδί.

«Όταν είσαι 44 ετών και δεν είσαι παντρεμένη, ο κόσμος σε ρωτάει τι έχει πάει στραβά μ’ εσένα» εξηγεί η ίδια. Όμως η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις.
Τέσσερα όμως χρόνια μετά, γνώρισε τον άντρα της ζωής της, τον Nova. Τότε κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο ένας και μοναδικός. Αυτός που θα αποκτούσε οικογένεια μαζί του.

«Γνώριζα ότι μπορεί και να μην ήταν γραφτό μου να αποκτήσω παιδί. Ωστόσο ήμουν πρόθυμη να προσπαθήσω και να αποκτήσω με κάθε τρόπο.

Άρχισα λοιπόν να εξετάζω την επιλογή της παρένθετης μητέρας. Όμως, όταν το συζήτησα με το γιατρό μου, με κοίταξε και μου είπε, γιατί να το κάνω αυτό. Του είπα, είμαι 52 χρονών, τι επιλογές έχω; Κι όμως με ενθάρρυνε να προσπαθήσω να αποκτήσω μωρό με εξωσωματική. Μου έλεγε ότι το απίθανο είναι πιθανό».

Οι 12 ημέρες που περίμενε να βγουν τα αποτελέσματα ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής της. Όμως όταν έμαθε ότι θα γίνει μητέρα, η χαρά της ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Τα σπουδαία αυτά νέα της χάρισαν πληρότητα και ο ερχομός του παιδιού συμπλήρωσε την ευτυχία που ζούσε.

Τώρα πια δεν κρύβει το πόσο χαρούμενη είναι που έγινε μητέρα ενός υπέροχου κοριτσιού, έστω και σ’ αυτή την ηλικία. Τώρα όπως λέει, μπορεί να απολαύσει κάθε στιγμή μαζί της, που παλαιότερα δεν μπορούσε λόγω της ζωής της.

Συχνά σχολίαζαν για την ηλικία που έγινε μητέρα, λέγοντάς της πως σύντομα θα μοιάζει με γιαγιά και όχι με μαμά του παιδιού της. Εκείνη δεν διστάζει να απαντήσει τι θα κάνει όταν η μικρή πάει σχολείο κι αυτή θα είναι 70 χρονών. « Ανυπομονώ, γιατί νοιώθω σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον, μεγαλώνω αλλά νοιώθω ότι …μικραίνω».

Η ιστορία της Κιμ μπορεί να εμπνεύσει κάθε γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα. Να μην βάζει εμπόδια τα χρόνια. Γιατί η αγάπη, η ολοκλήρωση και η ευτυχία δεν έχει ηλικία.

Κι άλλωστε, όπως στην περίπτωση της Κιμ, όταν βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο στο πλευρό της, τότε η έννοια “μητέρα” έλαβε άλλες διαστάσεις. Η μητρότητα είναι το ωραιότερο δώρο για τη γυναίκα. Μην διστάζετε λοιπόν να δώσετε την αγάπη σας σε ένα παιδί. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Πηγή: newsitamea.gr

v