Μ. E. Λυκουρέζου: «η απώλεια της μάνας δεν συνηθίζεται - σου λείπει πάντα»

Μ. E. Λυκουρέζου: «η απώλεια της μάνας δεν συνηθίζεται - σου λείπει πάντα»

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1944, γεννήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη και η κόρη της, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ανέβασε στο προφίλ της στο TikTok ένα συγκινητικό βίντεο όπου μίλησε ανοιχτά για το πώς βιώνει την απώλεια της μητέρας της όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Λάσκαρη πέθανε στις 18 Αυγούστου 2017.

«Σήμερα είναι τα γενέθλια της μανούλας μου,12 Δεκεμβρίου. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πάντα κάτι κάναμε και το γιορτάζαμε. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ μπορεί να με καταλάβει.

Δεν μπορώ να πω ότι η απώλεια συνηθίζεται, τουλάχιστον σε εμένα δεν συνηθίζεται, δεν υπάρχει περίπτωση να την προσπεράσεις. Είναι κομμάτι της ζωής μου, όλα αυτά που έχω ζήσει μαζί της, μου λείπουν οι συζητήσεις μας, μου λείπει το χαμόγελό της, η μυρωδιά της, η αγκαλιά της, η ίδια προφανώς. Μου λείπουν οι τσακωμοί, οι εντάσεις, τόσα πολλά, τα ταξίδια που κάναμε, μου λείπει αυτός ο χαρακτήρας, όλα», είπε αρχικά η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

«Πάντα τέτοια μέρα φροντίζω κάτι να κάνω, την τιμώ με τον δικό μου τρόπο. Δεν ξεπερνιέται αυτό το πράγμα. Απλά αναγκάζεσαι να προχωρήσεις, αναγκάζεσαι να είσαι χαρούμενος. 

Έχει φύγει ο άνθρωπος που σε έκανε να νιώθεις ασφάλεια και πλέον αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα χωρίς να ρωτήσεις τη γνώμη της που πάντα ήταν η πιο σημαντική από όλους. Είσαι μόνος σου και κάνεις πράγματα χωρίς να έχεις την προστασία της μάνας γιατί ό,τι και αν συμβεί, στο τέλος θα γυρίσεις στη μάνα σου.

Τη σκέφτομαι συνέχεια, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί και μόνο η σκέψη της με κάνει να μην μπορώ να αναπνεύσω. Από την άλλη μου δίνουν τρομερή δύναμη όλα αυτά που μου ‘χει πει τόσα χρόνια, όλα αυτά που με έχει διδάξει. Πόσο δίκιο είχε. Ευγνωμονώ για αυτή τη μάνα που είχα και έχω», κατέληξε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. 

@mariaelenilykourezou #FilmoraGoVideoEditor ♬ original sound - mariaelenilykourezou ΑΙΘΡΑ

Πηγή: reader.gr

v