Προωράκι στην Πάτρα κέρδισε τη μάχη με τη ζωή μετά από 159 ημέρες νοσηλείας!

Προωράκι στην Πάτρα κέρδισε τη μάχη με τη ζωή μετά από 159 ημέρες νοσηλείας!

Mία ευχάριστη είδηση έρχεται από την Πάτρα και πιο συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με το Mega, μωρό που γεννήθηκε πρόωρα, «κέρδισε τη μάχη για τη ζωή» μετά από 159 ημέρες νοσηλείας.

Το μωρό στην Πάτρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γεννήθηκε στην 23η εβδομάδα κύησης, σκορπώντας έτσι χαμόγελα σε γονείς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, μίλησε για την κατάσταση του βρέφους. «Έμεινε σε θερμοκοιτίδα όλο αυτό το διάστημα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με το συμβάν. Το παιδί γεννήθηκε στη 23η εβδομάδα κύησης, κοινώς έξι μηνών» είπε σχετικά.

«Το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Το μωρό γεννήθηκε στα 600 γραμμάρια. Μάλιστα, έχει γεννηθεί παιδί στις 22 εβδομάδες και έχει σωθεί, ενώ τα κόκκαλα του παιδιού θα αναπτυχθούν κανονικά» πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου για το περιστατικό στην Πάτρα. 

«Δουλεύω 35 χρόνια σε μονάδες, και πολλές φορές έχω δει παιδιά, που γεννήθηκαν πρόωρα, αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 30 χρόνια. Παρόλα αυτά, θα πρέπει στην Ελλάδα να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με εξειδικευμένο προσωπικό» συμπλήρωσε.

Πηγή: reader.gr

v