2χρονη με εγκεφαλική παράλυση στέκεται όρθια και είναι έτοιμη να κάνει τα πρώτα της βήματα

2χρονη με εγκεφαλική παράλυση στέκεται όρθια και είναι έτοιμη να κάνει τα πρώτα της βήματα

Η 2χρονη Emersyn Jane Hardie υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν γεννήθηκε και οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι δεν θα μπορέσει να περπατήσει. Η μικρούλα ωστόσο, ετοιμάζεται να τους διαψεύσει...

Όταν γεννήθηκε η Emersyn δεν είχε καρδιακό ρυθμό και δεν ανέπνεε. Μετά από 16 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και ένα μήνα στη ΜΕΝΝ, η μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε ότι ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρή βλάβη, γεγονός που οδήγησε στη διάγνωση της δυσκινητικής εγκεφαλικής παράλυσης.

«Μας είπαν ότι η Emersyn δεν θα περπατούσε, δεν θα μιλούσε, δεν θα κινούνταν και δεν θα έτρωγε ποτέ μόνη της», είπε η μητέρα της.

Ωστόσο, η 2χρονη φαίνεται να διαψεύδει τους γιατρούς της καθώς η πρόοδός της είναι εξωπραγματική.

«Είναι ένα αποφασιστικό πλάσμα που δεν χρειάζεται πλέον σωλήνα σίτισης, έχει αρχίσει να λέει μερικές λέξεις και μπουσουλάει. Έμαθε επίσης να κάθεται. Ο επόμενος στόχος της  θεραπείας είναι να μάθει να περπατάει και να στέκεται μόνη της» δήλωσε ο θεραπευτής της.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram στις 29 Νοεμβρίου, δείχνει τον θεραπευτή της Emersyn από το Κέντρο Κίνησης της Αυστραλίας να τη βοηθάει να σταθεί όρθια, με τη λεζάντα: «Όταν επιτέλους το καταφέρνεις μετά από δύο εβδομάδες εξάσκησης». Το βίντεο απαθανατίζει μια αποφασισμένη Emersyn, όρθια, με το πρόσωπό της να φωτίζεται από χαρά όταν καταφέρνει το ακατόρθωτο.

Μακάρι να πάνε όλα καλά για τη υπέροχη αυτή μαχήτρια!

Πηγή: chrislynchmedia.com

v