Θλίψη στο Ηράκλειο: πέθανε η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Θλίψη στο Ηράκλειο: πέθανε η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Η 17χρονη μαθήτρια από το Ηράκλειο Κρήτης που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Πριν από λίγες μέρες οι γιατροί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, μετά τη διεξαγωγή τεστ, ανακοίνωσαν ότι η 17χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η οικογένεια και οι φίλοι της έχουν βυθιστεί στο πένθος. Παρόλο που γνώριζαν από την αρχή την σοβαρότητα της κατάστασής της, μέχρι την τελευταία στιγμή προσδοκούσαν σε ένα θαύμα.

Τι ακριβώς συνέβη

Η 17χρονη υπέστη ανακοπή στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, όταν είχε πάει εκδρομή με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου που φοιτούσε. Η ίδια, φέρεται ότι κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο. Ωστόσο, υπέστη ανακοπή.

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν. Η 17χρονη νοσηλευόταν με καταστολή στη ΜΕΘ, έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο. Τελικώς, περίπου έναν μήνα μετά, η κοπέλα υπέκυψε.

Πηγή: protothema.gr

v