Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μωρό μέσα σε τσάντα στον δρόμο - το έσωσε περαστικός

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μωρό μέσα σε τσάντα στον δρόμο - το έσωσε περαστικός

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία του Λονδίνου, μετά τον εντοπισμό ενός νεογέννητου κοριτσιού μέσα σε μια σακούλα για ψώνια στη μέση του δρόμου, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται υπό του μηδέν.

Το μωρό εντοπίστηκε από έναν άντρα, το βράδυ της Πέμπτης, ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, το βρέφος ήταν τυλιγμένο μονάχα με μια πετσέτα, μελανιασμένο από το κρύο. Ο άντρας φρόντισε να το κρατήσει ζεστό μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό της μητέρας του, εν μέσω φόβων ότι μπορεί να χρειάζεται ιατρική περίθαλψη λόγω της γέννας.

Ανησυχία για τη μητέρα του

«Είμαι ευγνώμων στα μέλη του κοινού που παρέμειναν στον τόπο του συμβάντος για να μιλήσουν με τους αστυνομικούς και τους γιατρούς – οι ενέργειές σας συνέβαλαν στη διάσωση της ζωής του μωρού. Οι σκέψεις μας στρέφονται τώρα στη μητέρα του μωρού- ανησυχούμε εξαιρετικά για την ευημερία της, καθώς θα έχει περάσει μια τραυματική δοκιμασία και θα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα μετά τη γέννα.

«Εκπαιδευμένοι γιατροί και εξειδικευμένοι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να την υποστηρίξουν και την παροτρύνουμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή να προσέλθει στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή αστυνομικό τμήμα. Εάν είστε η μητέρα του μωρού, σας παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η κόρη σας είναι καλά, ανεξάρτητα από τις συνθήκες σας, παρακαλούμε να αναζητήσετε βοήθεια καλώντας το 999» δήλωσε ο επιθεωρητής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μωρό βρέθηκε γύρω στις 9:13 μμ.

Η ανακάλυψη έγινε καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ίσχυαν προειδοποιήσεις για χιόνι και πάγο.

Πηγή:in.gr

v