12χρονος μαθητής ξεπέρασε το ΙQ του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ

12χρονος μαθητής ξεπέρασε το ΙQ του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ

Ένας 12χρονος μαθητής από το Ντέβον της Μεγάλης Βρετανίας πέτυχε υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ σε τεστ IQ, με αποτέλεσμα να κερδίσει μία θέση στη Mensa, στην ομάδα δηλαδή των ανθρώπων με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η βρετανική TheGuardian, ο 12χρονος Rory Bidwell πέτυχε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία για την ηλικιακή του ομάδα, σκοράροντας 162 βαθμούς στο τεστ Cattell III B, ξεπερνώντας τους 160 βαθμούς που φέρεται να είχαν πετύχει Αϊνστάιν και Χόκινγκ.

Ως εκ τούτου, ο Rory έγινε μέλος της Mensa, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη και παλαιότερη κοινότητα ανθρώπων με υψηλό IQ στον κόσμο.

Ο 12χρονος μαθητής λέγεται ότι συμμετείχε στο δίωρο τεστ στο Exeter, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Η μητέρα του, Abi Bidwell, δήλωσε στην εφημερίδα North Devon Gazette ότι ήταν τόσο χαλαρός σχετικά με την αξιολόγησή του, που «είχε χρόνο να πάει και στην τουαλέτα». Ο Rory «είναι ευλογημένος με ένα απίστευτο μυαλό, ικανό να επεξεργάζεται και να απομνημονεύει διάφορες πληροφορίες», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται, ο 12χρονος είχε δείξει από μικρός δείγματα των δυνατοτήτων του, καθώς σε ηλικία μόλις δύο ετών ολοκλήρωσε μόνος του ένα παζλ 100 κομματιών ενώ στη Β’ Δημοτικού, μελετούσε την Άλγεβρα της Α’ Γυμνασίου.

Παρ’ όλα ο Ρόρι «παραμένει ένας τυπικός 12χρονος», αναφέρει η μητέρα του. Παίζει Fortnite, ασχολείται το ποδόσφαιρο και «μερικές φορές πρέπει να του υπενθυμίζεις να διαβάζει τα μαθήματά του».

Πηγή: news247.gr

v