9χρονος ζούσε μόνος για 2 χρόνια - η μαμά του είχε μετακομίσει στο σπίτι του συντρόφου της

9χρονος ζούσε μόνος για 2 χρόνια - η μαμά του είχε μετακομίσει στο σπίτι του συντρόφου της

Μητέρα στη Γαλλία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή εγκατέλειψε το 9χρονο παιδί της στο σπίτι τους. Το παιδί έμεινε μόνο για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, πληροφορίες του οποίου επικαλείται το CNN, το αγόρι αναγκάστηκε να επιβιώσει υπό αυτές τις συνθήκες στο σπίτι της οικογένειας στην πόλη Νερσάκ από το 2020 έως το 2022. 

Τρεφόταν αποκλειστικά με κέικ, κονσέρβες και ντομάτες που έκλεβε. 

Η μητέρα του, πάλι, είχε μετακομίσει με τον σύντροφό της σε άλλο διαμέρισμα, περίπου πέντε χιλιόμετρα μακριά, και επισκεπτόταν τον ανήλικο «κατά διαστήματα». 

Η δήμαρχος του Νερσάκ, Barbara Couturier, δήλωσε ότι συχνά το παιδί δεν είχε ζεστό νερό ή θέρμανση. Παρ' όλα αυτά, συνέχισε να πηγαίνει στο σχολείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ήταν καλός μαθητής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα αιτήθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες βοήθεια για την αγορά τροφίμων.

«Συνάντησα τη μητέρα του στις 2022 Μαΐου. Ήρθε να μας πει ότι είχε οικονομικά προβλήματα και της δώσαμε τέσσερα κουπόνια για τρόφιμα, αλλά αντί γι' αυτά πήρε κάποια επεξεργασμένα προϊόντα διατροφής, οπότε αυτό με έκανε να υποψιαστώ. Κάποιοι κάτοικοι μού είπαν ότι υπήρχε ένα παιδί που ζούσε μόνο του, οπότε συνέδεσα τα δύο πράγματα και κάλεσα την τοπική αστυνομία και την εθνική αστυνομία» εξήγησε η δήμαρχος.

Το παιδί έκτοτε έχει τεθεί υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Πηγή: reader.gr

v