«Τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν πως θα τα αγαπάμε πάντα, ό,τι κι αν συμβεί»

«Τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν πως θα τα αγαπάμε πάντα, ό,τι κι αν συμβεί»

Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο συγκρίνεται η μητρική αγάπη. Ίσως εκεί να οφείλεται και η μεγάλη της δύναμη: είναι μοναδική και ασύγκριτη!

Είναι η κινητήριος δύναμη που κάνεις τις γυναίκες να είναι υπεύθυνες, να τα προλαβαίνουν όλα, να είναι τρυφερές κι ευαίσθητες αλλά και σκληρές όταν χρειάζεται. Και είμαι σίγουρη πως αν ρωτήσω την κάθε μία ξεχωριστά γιατί αγαπάει το παιδί της, όλες θα μου πείτε χίλια πράγματα που λατρεύετε στο αγγελούδι σας!

Αυτά τα χίλια πράγματα, λοιπόν, να μην ξεχνάτε να τα λέτε στο παιδί σας. Μερικές φορές ξεχνάμε να πούμε στα παιδιά πόσο τα αγαπάμε ή γιατί τα αγαπάμε. Ίσως το θεωρούμε δεδομένο και δεν το εκφράζουμε. Ίσως ανησυχούμε μην τα κακομάθουμε ή μήπως γίνουν υπερόπτες. Ίσως ντρεπόμαστε να λέμε σε κάποιον πόσο τον αγαπάμε ή φοβόμαστε μην τα κουράσουμε.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από την έκφραση της αγάπης μας. Χρειάζονται να γνωρίζουν πως θα είμαστε δίπλα τους, σαν βράχος, σε οτιδήποτε χρειαστούν. Χρειάζεται, επίσης, να γνωρίζουν πως θα τα αγαπάμε πάντα, ό,τι κι αν συμβεί - ακόμα και στο μεγαλύτερο λάθος τους, όπως ακριβώς επισημαίνει σε ανάρτησή της η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου: 

«Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι και εάν συμβεί, θα έχουν πάντα διαθέσιμη την ανεξάντλητη αγάπη των γονιών τους, χωρίς όρους.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αισθανθούν σίγουρα για τον εαυτό τους, να πατήσουν γερά στα πόδια τους, και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει στα παιδιά τη δύναμη να πετάξουν, να αγγίξουν το πιο φωτεινό αστέρι στον ουρανό, να γίνουν τα ίδια ένα μικρό θαύμα στον κόσμο μας».

v