«Το καλύτερο δώρο για ένα παιδί, είναι να έχει κοντά του τις γιαγιάδες του»

«Το καλύτερο δώρο για ένα παιδί, είναι να έχει κοντά του τις γιαγιάδες του»

Ζούμε λίγα τετράγωνα μακριά από τους γονείς μου, ενώ οι γονείς του συζύγου μου ζουν επίσης στην ίδια περιοχή με εμάς. Έτσι, τα παιδιά μας έχουν την ευτυχία να συναναστρέφονται συχνά μαζί τους κι έχουν αναπτύξει πολύ ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους.

Το να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, έχοντας κοντά τις γιαγιάδες και τους παππούδες, είναι μεγάλη ευτυχία και για εμάς, τους γονείς. Με τον άντρα μου λέμε πως, το να τους συμπεριλαμβάνουμε τη ζωή μας, είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. 

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες για τα εγγόνια τους είναι η μεγάλη αγκαλιά που θα τους προσφέρει αγάπη και τρυφερότητα, είναι παιχνίδια και κραυγές χαράς, είναι αμέτρητα χατίρια και νοιάξιμο, είναι η περηφάνια που πλημμυρίζει από το στήθος τους κάθε φορά που τα κοιτούν στα μάτια. 

Στο σπίτι τους υπάρχουν πάντα πιτζάμες, ρούχα και οδοντόβουρτσες των εγγονιών τους, και ανυπομονούν να τα φιλοξενούν στις γιορτές και τις αργίες.

Είναι εκείνοι που φτάνουν πάντα πρώτοι στα πάρτι γενεθλίων τους, με άφθονες λιχουδιές, και σβήνουν μαζί τους τα κεράκια κλαίγοντας από συγκίνηση. 

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι οι άνθρωποι που φτιάχνουν σκηνές από σεντόνια στο σαλόνι τους, κι έπειτα περνούν όλο τους το απόγευμα εκεί, αγκαλιά με τα εγγόνια τους, παίζοντας και διαβάζοντας βιβλία. 

Είναι εκείνοι που έχουν υπομονή όταν εγώ και ο μπαμπάς τους την χάνουμε κι εκείνοι που έχουν πάντα έναν παρηγορητικό και τρυφερό λόγο να πουν σε όλους μας  - ακόμα και στα πιο δύσκολα!

Είναι εκείνοι που θα τρέξουν να σε βοηθήσουν όταν η κατάσταση ξεφεύγει και θα δεχτούν να κάνουν babysitting όταν οι λύσεις και οι αντοχές τελειώνουν. 

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου, είναι να έχει κοντά του τις γιαγιάδες και τους παππούδες του, γιατί έχουν να τους προσφέρουν ασφάλεια, ξεγνοισιά και άπειρη αγάπη!  

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v