Απλά tips για όμορφα μάτια

Απλά tips για όμορφα μάτια

Τα μάτια αποτελούν το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος στην εμφάνισή μας και όσο πιο λαμπερά και ξεκούραστα δείχνουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα βλέμματα.

Η κατάσταση των ματιών και η περιοχή γύρω από αυτά αντανακλούν όχι μόνο την ηλικία μας αλλά και το πόσο υγιείς είμαστε. Ωστόσο, η κούραση της καθημερινότητας κάνει συχνά τα μάτια μας να δείχνουν ταλαιπωρημένα, ακόμα και γερασμένα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους «εχθρούς» των ματιών σας και να αναδείξετε τη φυσική λάμψη τους.

Πρήξιμο και «σακούλες»

Παρόλο που οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια είναι φυσική συνέπεια του χρόνου που περνάει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αφήσουμε να μας «μεγαλώνουν». Επιπλέον λόγοι είναι οι αλλεργίες, η έλλειψη ύπνου, η γενετική προδιάθεση και η κατακράτηση υγρών. Για αρχή, το να κοιμάστε επαρκώς είναι ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα. Αν υποψιάζεστε ότι υποφέρετε από κάποια αλλεργία, απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο, ενώ παράλληλα μπορείτε να κατευνάσετε το πρήξιμο με κρύες κομπρέσες. Είναι σημαντικό να αφαιρείτε κάθε ίχνος make up πριν κοιμηθείτε το βράδυ, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Επίσης, αν το περιβάλλον είναι πολύ ξηρό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε φυσικά «δάκρυα» για τα μάτια. Τέλος, αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ, καθώς τα «παραπάνω ποτάκια» κάνουν ακόμη πιο έντονες τις σακούλες και την κοκκινίλα γύρω από τα μάτια.

Μαύροι κύκλοι

Όλες ξέρουμε ότι οι μαύροι κύκλοι μάς κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες και κουρασμένες. Οι «φταίχτες» είναι αμέτρητοι: η φυσική σκιά που δημιουργείται κάτω από τα μάτια όταν αυτά βρίσκονται πιο βαθιά στο πρόσωπό μας ή επειδή το δέρμα κάτω από τις βλεφαρίδες είναι εκ φύσεως «φουσκωμένο». Αρνητικό ρόλο παίζουν επίσης ο «κακός» τρόπος ζωής, η γενετική προδιάθεση, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή οι μελαγχρωματικές ανωμαλίες.

Τι μπορείτε να κάνετε; Οι κρύες κομπρέσες βοηθούν κατευνάζοντας τη διαστολή των αγγείων κάτω από τα μάτια. Το αντηλιακό προσώπου και η χρήση γυαλιών ηλίου επίσης προστατεύουν από τους μαύρους κύκλους. Φυσικά, μία ειδική κρέμα για τους μαύρους κύκλους, πλούσια σε βιταμίνες C, K, E και ρετινόλη μπορεί να βελτιώσει πολύ των όψη των ματιών. Τέλος, για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ που θα ταιριάζει στο χρώμα του δέρματός σας.

Μακιγιάζ

Μικρά μυστικά μακιγιάζ μπορούν να να κάνουν θαύματα με τη λάμψη των ματιών σας και να διορθώσουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.
* Για να τονίσετε το χρώμα των ματιών σας οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τις πολύ έντονες σκιές και να προτιμάτε πιο φυσικές, γήινες αποχρώσεις.
* Αν έχετε ρυτίδες γύρω από τα μάτια προτιμήστε ματ σκιές και τοποθετήστε ελάχιστο shimmer μόνο στο κόκκαλο κάτω από το φρύδι, για να δώσετε λάμψη στα μάτια σας.
* Αν έχετε μικρά και «βαθουλωτά» μάτια τοποθετήστε λίγη φωτεινή σκιά στην εσωτερική τους γωνία.
* Αν θέλετε να τονίσετε τον όγκο στις βλεφαρίδες σας τοποθετήστε ένα σκούρο eye-liner σε καφέ, γκρι ή μαύρο χρώμα.
* Τέλος, ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών σας με κάποια μάσκαρα που θα κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται ακόμα πιο μακριές.


Πηγή: Modermom

v