Η κόρη μου δεν θέλει να συμμετέχει σε σχολικές εορτές. Τι να κάνω;

Η κόρη μου δεν θέλει να συμμετέχει σε σχολικές εορτές. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

Γεια σας! Η κόρη μου είναι 4 ετών και από την βρεφική ακόμα ηλικία ενώ δεν είναι γενικότερα με ξένους ντροπαλή στο σχολείο και στις σχολικές εορτές δεν θέλει να συμμετέχει (μπορεί να πει τα τραγουδάκια με τα υπόλοιπα παιδιά αλλά όταν έρθει η ώρα για το ποίημα δεν θέλει) εάν πιεστεί αντιδρά με κλάματα και προσκολλάται πάνω μας! Σε γενικές γραμμές είναι πολύ έξυπνο παιδί με τρομερή αντίληψη, πιστεύετε ότι πρέπει να το δούμε καλύτερα με κάποιο παιδοψυχολόγο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Η υπέροχη κόρη σας μεγαλώνει και έχει πλήρη αντίληψη. Καταλαβαίνει ότι εκτός από το ποίημα, εκτίθεται, υπάρχουν προσδοκίες από εκείνη που μπορεί να τη φορτώνουν και επιπλέον δικαιούται να μην της ταιριάζει να συμμετέχει από κάθε θέση στη γιορτή. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για αυτό. Αντιθέτως έχετε να την καμαρώσετε για το πόσο έξυπνη είναι και για το πόσο ξεκάθαρα σάς εκφράζει τις επιλογές της και τα θέλω της.

Καμία πίεση δε μπορεί να είναι βοηθητική.  Στα παιδιά, όπως και στους ενήλικες, δεν αρέσουν όλες οι δραστηριότητες και αυτός είναι απολύτως υγιές. 

Σε κάθε περίπτωση έχετε να ακούσετε την κόρη σας, να τη χαρείτε και να τη φροντίσετε. Έχει πολλά χρόνια ακόμη μπροστά της για να εξοικειωθεί και να αποφασίσει ξανά εάν και πώς της ταιριάζει να συμμετέχει. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v