Γιατροί αφαίρεσαν κακοήθη όγκο 1,3 κιλών από 4χρονο παιδί και του έσωσαν τη ζωή!

Γιατροί αφαίρεσαν κακοήθη όγκο 1,3 κιλών από 4χρονο παιδί και του έσωσαν τη ζωή!

Ισραηλινοί γιατροί πέτυχαν το αξιοσημείωτο κατόρθωμα να αφαιρέσουν έναν τεράστιο κακοήθη όγκο βάρους 1,3 κιλών από ένα τετράχρονο κοριτσάκι με αποτέλεσμα να του σώσουν τη ζωή.

Ο όγκος, ο οποίος αποτελούσε πάνω από το επτά τοις εκατό του σωματικού βάρους του κοριτσιού, ανακαλύφθηκε αφού η μητέρα του παιδιού παρατήρησε κοιλιακό πρήξιμο και σκληρότητα όταν το έκανε μπάνιο, εξήγησε ο Δρ. Marc Arkovitz, διευθυντής του παιδοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου.

Οι επακόλουθες απεικονιστικές εξετάσεις αποκάλυψαν μια ευμεγέθη μάζα, διαστάσεων 16 επί 12 εκατοστά, στο δεξί νεφρό - μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση για ένα παιδί αυτής της ηλικίας.

Μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση, η οποία περιελάμβανε επίσης την αφαίρεση μολυσμένων λεμφαδένων, το νήπιο ανάρρωσε αξιοσημείωτα μέσα σε μία ημέρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας της παιδιατρικής κλινικής.

Η μικρούλα θα συνεχίσει τη θεραπεία της υπό τη φροντίδα της παιδιατρικής ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Emek.

Ο Δρ. Sergey Postovsky, διευθυντής της παιδιατρικής ογκολογίας του Emek, δήλωσε ότι ο όγκος, γνωστός ως όγκος Wilms, αντιπροσωπεύει μόνο το 4% των περιπτώσεων παιδικού καρκίνου. Παρά τη σπανιότητά του, το Emek έχει θεραπεύσει έξι παιδιά με παρόμοιους όγκους τα τελευταία δύο χρόνια.Η ακριβής αιτία του όγκου Wilms δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά πιστεύεται ότι περιλαμβάνει γενετικές μεταλλάξεις που συμβαίνουν νωρίς κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Με τη θεραπεία, το συνολικό ποσοστό επιβίωσης είναι περίπου 90%.Ο Postovsky δήλωσε ότι το σχέδιο θεραπείας του κοριτσιού περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: jwire.com.au

v