Η αγάπη και ο έρωτας δεν πρέπει να γιορτάζονται μόνο μια μέρα τον χρόνο

Η αγάπη και ο έρωτας δεν πρέπει να γιορτάζονται μόνο μια μέρα τον χρόνο

Ο σύζυγός μου και εγώ δεν έχουμε γιορτάσει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ και πολλά χρόνια. Τόσα πολλά που δεν μπορώ καν να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ανταλλάξαμε δώρα και φάγαμε σοκολατένιες καρδιές.

Πριν μας αποκαλέσετε «ξινούς» και κυνικούς, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δεν είμαστε κατά του ρομαντισμού και του πάθους. Το αντίθετο μάλιστα! Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η ουσία της αγάπης έχει επισκιαστεί από αυτή την εμπορευματοποιημένη γιορτή...

Ο ρομαντισμός, ο έρωτας και η αγάπη όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα ακριβά δώρα, τα λουλούδια και τα λούτρινα. Δεν μπορούν να οριστούν από υλικά πράγματα. Αυτό που έχει πραγματικά αξία είναι τι βγαίνει μέσα από την καρδιά μας!

Κάποιοι θα πουν ότι είναι μια ωραία αφορμή για να γιορτάσεις τον έρωτά σου με το έτερον ήμισυ. Αλλά γιατί να περιμένεις αυτή τη μία μέρα του χρόνου; Πάντα θα πρέπει να λέτε όμορφα λόγια και να κάνετε όμορφες πράξεις ο ένας για τον άλλον.

Με τον σύζυγο μου κλείσαμε 14 χρόνια γάμου τον προηγούμενο μήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ισχυριστώ ότι η σχέση μας είναι τέλεια. Τσακωνόμαστε όπως όλα τα ζευγάρια, αλλά στο τέλος πάντα ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας αγαπημένοι. 

Αυτό συμβαίνει γιατί γιορτάζουμε την αγάπη μας καθημερινά μέσα από μικρά πράγματα και δεν θεωρούμε δεδομένο ο ένας τον άλλον.

Πάντα αγκαλιαζόμαστε, φιλιόμαστε και λέμε «Σ' αγαπώ» πριν πάμε στις δουλειές μας.

Φροντίζουμε να ευχαριστούμε πάντα ο ένας τον άλλον για τα πράγματα που κάνουμε ο ένας για τον άλλον είτε είναι μεγάλα είτε μικρά. 

Σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλον όταν είμαστε χώρια. Μερικές φορές στέλνουμε μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. 

Αγκαλιαζόμαστε κάθε μέρα.

Βγαίνουμε ραντεβού μία φορά την εβδομάδα.

Περνάμε χρόνο μαζί.

Εκπλήσσουμε ο ένας τον άλλον. Καμιά φορά κολλάω ερωτικά σημειώματα στα τάπερ που παίρνει στη δουλειά του του και μερικές φορές έρχεται στο σπίτι με τις αγαπημένες μου λιχουδιές.

Δεν περιμένουμε ειδικές περιστάσεις για να κάνουμε ξεχωριστά πράγματα ο ένας για τον άλλον.

Μιλάμε με τα μάτια!

Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον ό,τι κι αν συμβεί. Το μάντρα μας είναι ότι όλα θα είναι πάντα εντάξει όσο είμαστε μαζί!

Αληθινή αγάπη δεν είναι οι μεγάλες χειρονομίες, γιατί είναι τα μικρά πράγματα που πολλαπλασιάζουν και κρατούν τον έρωτα και την ευτυχία ζωντανή. Γι' αυτό καιδεν πρέπει να γιορτάζεται μόνο μια μέρα τον χρόνο.

Πηγή: rolalaloves.com

v