Πώς μπορώ να βοηθήσω μια φίλη μου που της έχει πάρει το παιδί η πεθερά της;

Πώς μπορώ να βοηθήσω μια φίλη μου που της έχει πάρει το παιδί η πεθερά της;
Ερώτηση:
Γειά σας! Έχω προβληματιστεί με μία φίλη μου, που είναι μητέρα ενός 9 χρόνου αγοριού και ζει μαζί με τον άντρα της (και πατέρα του παιδιού της). Ωστόσο, το παιδί το έχει πάρει σπίτι της η πεθερά της που ζει στην ίδια περιοχή, παρά τη θέλησή της φίλης μου. Η πεθερά έχει κρίνει τη μητέρα ως «ανίκανη να μεγαλώσει σωστά το παιδί της», ενώ ο πατέρας είναι αδιάφορος και δεν παίρνει θέση. Η φίλη μου, που είχε περάσει και επιλόχειο κατάθλιψη και παίρνει αγωγή, ζητάει το παιδί της πίσω αλλά η πεθερά δεν της το δίνει, με αποτέλεσμα να υποφέρει… Δυστυχώς, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να χωρίσει και να μεγαλώσει μόνη τον γιο της. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Είναι πολύ όμορφο και τρυφερό το ενδιαφέρον σας για τη φίλη σας. Αυτή είναι η πιο πολύτιμη βοήθεια που μπορείτε να της προσφέρετε.  Να είστε κοντά της να την καμαρώνετε για το πως προχώρα αλλά και πως στέκεται στα δύσκολα της ζωή. Εκείνη,  πέρα από την πολύτιμη σχέση σας,  έχει επίσης να κερδίσει από το δικό σας προχώρημα. Από το τι κάνετε καλά εσείς στη ζωή σας, από το πώς παλεύετε τα δικά σας δύσκολα. 

Κάθε οικογένεια,  κάθε ιστορία έχει τα δικά της μοναδικά και ιδιαίτερα στοιχεία. Είμαι βέβαιη,  πως με πίστη και πείσμα,  η φίλη σας μπορεί να βρει πολλούς τρόπους για να προχωρήσουν αυτήν τη δύσκολη ιστορία.  Επιπλέον υπάρχουν πολλά πλαίσια και δημόσιοι φορείς που μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια,  ψυχολογική,  νομική και άλλου είδους. 

Να είστε καλά,  να χαίρεστε τη λαχτάρα σας για ζωή και τις σχέσεις σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v