Ιωάννα Μαλέσκου: «όταν αγκάλιασα την κόρη μου ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα»

Ιωάννα Μαλέσκου: «όταν αγκάλιασα την κόρη μου ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα»

Η Ιωάννα Μαλέσκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες» και μίλησε για τις προκλήσεις της μητρότητας, αλλά και την τεράστια αγάπη που τρέφει στην 9 μηνών κόρη της.

Στην αρχή, η γνωστή παρουσίαστρια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην γέννα και πώς ένιωσε όταν πήρε στην αγκαλιά της για πρώτη φορά το κοριτσάκι της.

«Οι στιγμές του τοκετού ήταν έντονες. Η μικρή δεν ήθελε να βγει, είχε ξεπεράσει και τις μέρες που μας είχαν δώσει. Πήγαμε αναγκαστικά με πρόκληση. Δεν ήθελα καισαρική, ήθελα όταν αποφασίσει εκείνη να βγει και να το ζήσω. Όταν την πήρα αγκαλιά είπαμε “εδώ είμαστε”, δεν με ενδιέφερε κάτι άλλο. Κλαίω, συγκινούμαι, χαίρομαι και όταν ήρθε στην αγκαλιά μου ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα».

Στη συνέχεια, μίλησε για το πόσο απαιτητική είναι η μητρότητα και το πώς η ξεκούραση και ο καλός ύπνος είναι... όνειρο θερινής νυκτός για τις μαμάδες.

«Θηλάζουμε, κοιμόμαστε όχι και τόσο. Το κομμάτι του ύπνου δεν είναι κάτι τόσο άμεσο που θα πω ότι λύθηκε. Πριν γνωρίσω το κομμάτι της μητρότητας έλεγα ότι εντάξει θα βρούμε τον τρόπο μας και θα το έχουμε. Έχω ξεχάσει πως είναι να κοιμάσαι σερί και βαριά. Κάτι και να ακούσω είμαι αλέρτ για την μικρή. Ο μπαμπάς είναι συμμετοχικός. Αν και λείπει λόγω της δουλειάς του, όταν χρειάζεται να λείψω είναι εκεί. Κοιτάζω το ρολόι μέχρι που με παίρνει για να γυρίσω στο σπίτι μας, στη βάση μας.

Πολλές φορές το περιβάλλον μας όταν λες ότι θα βγω και θα πάω μια βόλτα, κάπου λίγο “α ναι, και το παιδί;”. Μέχρι και τώρα που μιλάμε τόσο όσο το χρειάζομαι το ρυθμίζω. Ο Κωνσταντίνος ξέρει να κάνει τα πάντα. Στη φάση που εγώ δεν δουλεύω σέβομαι το πρόγραμμά του και έχουμε χωρίσει τους χώρους μας. Επειδή υπερτερεί το να είσαι ξύπνιος, να έχει δύναμη. Είναι και εκπαιδευτής σκύλων και αθλητής. Επειδή έχουμε τρία σκυλιά, προσπαθώ να ισορροπώ σκυλάκια, μωρό και να είναι στην εντέλεια.

Όταν συνειδητοποίησα ότι με δυσκολεύει μέσα στην ημέρα ό,τι έχει να κάνει με τον νοικοκυριό κάτι με μπλοκάρει. Μόλις κοιμηθεί κάνω δουλειές μέχρι τις 2-3. Δεν το μετανιώνω. Είναι στιγμές που λέω “να μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά το πρόγραμμα” αλλά στο τέλος δεν το μετανιώνω γιατί κλείνει η μέρα με ένα ωραίο χαμόγελο και όταν αυτό το μουτράκι θα σε ακουμπήσει και είσαι όλος ο κόσμος της. Και λες είναι ευλογία, δεν θέλω τίποτα άλλο».

Πηγή: znews.gr

v