«Αφιερώνω το πτυχίο μου στη μαμά μου, που με πίεζε να διαβάζω και να μορφωθώ»

«Αφιερώνω το πτυχίο μου στη μαμά μου, που με πίεζε να διαβάζω και να μορφωθώ»

Είναι σπουδαίο όταν τα παιδιά αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και τον αγών των γονιών τους για να τα μεγαλώσουν. Σπουδαία είναι και η εξομολόγηση μιας νέας κοπέλας, που διακρίνεται στις σπουδές της, η οποία αφιέρωσε το πτυχίο της στην οικογένειά της:

«"Αυτό το πτυχίο είναι για τον πατέρα μου που ήρθε στην Αμερική από τον Λίβανο χωρίς να ξέρει ούτε λέξη στα αγγλικά και δούλευε ως ατελείωτα για να ζούμε αξιοπρεπώς.

Στην μητέρα μου. Που έμεινε σπίτι να μας μεγαλώσει. Που μας έλεγε συνεχώς για την υπέρτατη αξία της μόρφωσης. Που μας πίεζε να διαβάζουμε.

Στους αδελφούς μου που δουλεύουν και σπουδάζουν βάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, και στην αδερφή μου που είναι μια από τις πιο δυναμικές γυναίκες που ξέρω.
Είμαι απίστευτα τυχερή να έχω αυτή την οικογένεια".

Η Sarah Ibrahim έκανε την πρακτική της στην NASA- Aeronautics and Space Administration και στην Ford Motor Company σπουδάζοντας παράλληλα στο Πανεπιστήμιο πληροφορική όπου αποφοίτησε με άριστα, έχοντας στις αποσκευές της και ένα Bachelor.

Η Ford ανακοίνωσε πως της δίνει και επίσημα την θέση της software engineer από το φθινόπωρο.

Βλέποντας το φως που βγαίνει από μέσα της αντιλαμβάνομαι πραγματικά το πόσο τυχερή είναι. Όχι για το πτυχίο. Αυτό το κέρδισε. Όχι για το ότι ξεκινά την καριέρα της σε μια εταιρεία όπως η Ford. Δεν της χαρίστηκε η θέση. Αλλά για το ότι γεννήθηκε σε μια υγιή οικογένεια με αξίες όπως η μόρφωση και η ανεξαρτησία.

Τα νέα κορίτσια και τα νέα αγόρια είναι το μέλλον.
Ας τα στηρίζουμε όσο μπορούμε.
Ας τους ανοίγουμε τον δρόμο για τα όνειρα τους».

v