Γονείς που πήραν διαζύγιο μένουν ακόμα μαζί και μεγαλώνουν το παιδί τους σαν φίλοι

Γονείς που πήραν διαζύγιο μένουν ακόμα μαζί και μεγαλώνουν το παιδί τους σαν φίλοι

Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία αποκάλυψε πως χρειάστηκε να πάρουν διαζύγιο για να βιώσουν τον πραγματικό...έγγαμο βίο, αφού χωρίς την πίεση μίας επίσημης «σφραγίδας» ζουν σαν παντρεμένοι, κάτω από την ίδια στέγη, και δεν χρειάζεται να μοιράζονται τον χρόνο της κόρης τους.

Όπως γράφει η Sun, εδώ και δέκα χρόνια, ο Άντριου και η Λόρα είναι διαζευγμένοι, αλλά ζουν στο ίδιο σπίτι τουλάχιστον 4 ημέρες τη βδομάδα, εκείνη του μαγειρεύει, εκείνος καλύπτει κάποια έξοδα, και δεν κάνουν ποτέ σεξ.

«Αλλά πάλι, κάνουν και κάτι διαφορετικό οι...χρόνια παντρεμένοι;», αναρωτιέται το ζευγάρι.

«Η σχέση μας είναι καλύτερη από τον γάμο», δήλωσε η Λόρα. «Γιατί το κάνουμε; Επειδή είναι η ιδανική λύση για την έφηβη κόρη μας, τη Φραντσέσκα». Και οι δύο τους προτιμούν αυτή την διευθέτηση από έναν σκληρό χωρισμό που θα τους έκανε μνησίκακους και θα «διάβρωνε» την οικογένεια.

Πώς πήραν τη μεγάλη απόφαση

Όπως και πολλοί νεόνυμφοι, ο Άντριου και η Λόρα ήταν τρελά ερωτευμένοι στην αρχή. Δύο χρόνια μετά, άρχισαν να ανοίγουν οι πρώτες «ρωγμές». Η Λόρα έβλεπε πως ο Άντριου δεν περνούσε αρκετό χρόνο με την κόρη του, αμελούσε τις ευθύνες του και δεν στήριζε τη δική της καριέρα. 

Τα συχνά επαγγελματικά ταξίδια που χρειαζόταν να κάνει η Λόρα, και το «ανεύθυνο» γονεϊκό στυλ του Άντριου έγιναν αφορμές για πολλούς τσακωμούς και φωνές. Τελικά κατέληξαν σε διαζύγιο, και από κοινού κηδεμονία της Φραντζέσκα. 

Η σχέση τους ως φίλοι ήταν πολύ πιο υγιής, αλλά η περίοδος της πανδημίας τους επιφύλασσε μία απροσδόκητη αλλαγή. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η Φραντζέσκα δεν μπορούσε να μετακινείται διαρκώς από σπίτι σε σπίτι, και έτσι ο Άντριου άφησε το διαμέρισμά του και άρχισε να συζεί με τη Λόρα.

Άρχισε επίσης να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες, φροντίζοντας τον κήπο, τα μαστορέματα, μεταξύ άλλων, ενώ χωρίς το βάρος των «στεφανιών», αν και δεν υπάρχει έρωτας, μπορούν να ανέχονται πιο εύκολα ό ένας τις ιδιαιτερότητες του άλλου.

«Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η κατάσταση», λέει η Λόρα. «Κανείς από τους δύο μας δεν έχει σχέση, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες. Ακόμα και αν είχαμε, τότε είναι απίθανο ένας νέος σύντροφος να αποδεχτεί το status μας», Ακόμα και έτσι, πρόσθεσε ότι στις πιο πρόσφατες οικογενειακές διακοπές τους, ξαναβρήκαν λίγη από την παλιά αίγλη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μιλώντας για το παρελθόν και κάνοντας σχέδια για το μέλλον.

Πηγή: reader.gr

v