Προωράκι που έζησε από θαύμα γιόρτασε τα 1α του γενέθλια!

Προωράκι που έζησε από θαύμα γιόρτασε τα 1α του γενέθλια!

Ένα μωρό θαύμα κατάφερε να ζήσει και να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, αφού γεννήθηκε 16 εβδομάδες νωρίτερα ζυγίζοντας όσο… ένα καρβέλι ψωμί.

Ο Arley-James Hughes ήταν τόσο μικρός που έπρεπε να κρατηθεί σε ένα σάκο που μιμούνταν τη μήτρα της μητέρας του, Naomi Walker. Το μικροσκοπικό αγοράκι -που ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια κατά τη γέννηση– πέρασε 153 ημέρες στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε μια σπάνια καρδιακή πάθηση.

Οι γιατροί ανησυχούσαν τόσο πολύ για τη ζωή του βρέφους, που είπαν στην 35χρονη μητέρα και τον σύντροφό της Chris Hughes, να ετοιμαστούν για τον θάνατό του. Αλλά αφότου του έδωσαν ένα σωτήριο δοκιμαστικό φάρμακο, η υγεία του τελικά βελτιώθηκε και του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι μετά από περισσότερους από πέντε μήνες, τον Ιούλιο.

Σήμερα, το μωρό θαύμα εξακολουθεί να παίρνει οξυγόνο αλλά δυναμώνει μέρα με τη μέρα και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια στις 20 Φεβρουαρίου.

Το βρέφος πέρασε 5,5 μήνες στο νοσοκομείο

Ο Arley-James υποβλήθηκε σε μεταγγίσεις αίματος αμέσως μετά τη γέννησή του και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα ενώ βρισκόταν σε θάλαμο εντατικής θεραπείας. Αλλά ακριβώς όταν φαινόταν να βελτιώνεται, διαγνώστηκε με τη σπάνια καρδιακή πάθηση, που λέγεται μυκητιασική ενδοκαρδίτιδα.

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα να προετοιμαστεί για το χειρότερο αφού την ενημέρωσαν ότι είχε την απειλητική για τη ζωή κατάσταση, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 75%. Αλλά, αφού συμφώνησε να αφήσει τον Arley-James να λάβει ένα δοκιμαστικό φάρμακο, η υγεία του βελτιώθηκε τις επόμενες εβδομάδες.

«Ο Arley έχει επιβιώσει από ό,τι του συνέβη, είναι ένα θαύμα. Είμαι ευγνώμων κάθε μέρα. Ξέρω ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Χρειάζεται ακόμα υποστήριξη αναπνοής κάθε στιγμή, αλλά είμαι έκπληκτη με την απίστευτη δύναμή του», είπε ανακουφισμένη η Naomi και πρόσθεσε:

«Είναι το πιο στοργικό και χαρούμενο μωρό που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς. «Όλες οι νοσοκόμες τον λατρεύουν γιατί είναι πολύ χαμογελαστός», καταλήγει περήφανη η μητέρα του.

Πηγή: nypost.com

v