«Η υπομονή είναι ο θεμέλιος λίθος της γονεϊκής αγάπης»

«Η υπομονή είναι ο θεμέλιος λίθος της γονεϊκής αγάπης»

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει μια μαμά, είναι να κάνει υπομονή. Δεν είναι πάντα εύκολο να κρατάς την ψυχραιμία σου όταν νιώθεις πως όλα γύρω σου καταρρέουν, αλλά προσπαθείς.

Σύμφωνα με μια εκπαιδευτικό σύμβουλο, όπως έγραψε στη σελίδα της «Emotional Therapy 4Moms - Παιδαγωγική Συμβουλευτική», η υπομονή είναι η κλειδαριά που ανοίγει τις πόρτες της συναισθηματικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών: 

«Στο χορό της ζωής, οι γονείς είναι αυτοί που χορεύουν τον πιο δύσκολο και πολυδιάστατο χορό.

Αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης να καθοδηγήσουν, να προστατεύσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τους, σε μια πορεία που πολλές φορές μοιάζει με το να περπατάς σε λεπτή γραμμή ανάμεσα στη χαρά και τη θλίψη, στην επιτυχία και την αποτυχία.

Η υπομονή είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στην οποίο χτίζεται η γονεϊκή αγάπη.

Καθώς βυθίζονται στα βάθη της γονεϊκής εμπειρίας, ανακαλύπτουν ότι η υπομονή είναι η κλειδαριά που ανοίγει τις πόρτες της συναισθηματικής και πνευματικής ανάπτυξης για τα παιδιά τους.

Οι στιγμές αυτές είναι σαν άγνωστα μονοπάτια σε έναν αρχαίο χάρτη. Τις προσεγγίζουμε με αμηχανία και περιέργεια, αλλά και με φόβο και ανησυχία.

Σε αυτές τις στιγμές, η υπομονή αναδύεται ως ο πιστός σύντροφος, ο πύργος ασφαλείας, που κρατάει την καρδιά των γονέων σταθερή και δυνατή.

Όμως, η υπομονή δεν είναι μόνο η ικανότητα να περιμένεις. Είναι επίσης η ικανότητα να διατηρείς την ψυχραιμία σου όταν όλα γύρω σου φαίνονται να καταρρέουν.

Είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τα εμπόδια με αξιοπρέπεια και αγάπη.

Όταν ένα παιδί αγωνιά, ο γονιός του πρέπει να είναι η ακτίνα φωτός.

Όταν ένα παιδί πέφτει, ο γονιός του πρέπει να είναι η αγκαλιά που θα το σηκώσει.
Και όταν ένα παιδί χρειάζεται να μάθει τον δρόμο, ο γονιός του πρέπει να είναι ο οδηγός που θα τον καθοδηγήσει.

Και όλα αυτά με σεβασμό στην ανεξαρτησία του παιδιού.

Ανάμεσα στη γονεϊκή αγάπη και την υπομονή υπάρχει μια αόρατη γέφυρα που συνδέει τις ψυχές των γονέων με τα παιδιά τους.

Αυτή η γέφυρα είναι φτιαγμένη από την αγάπη που ρέει από την καρδιά των γονέων και την υπομονή που στηρίζει τα βήματά τους.

Με υπομονή μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει πραγματικά να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής.»

v