Επηρεάζεται ο κύκλος της περιόδου μετά από εμβρυομεταφορά;

Επηρεάζεται ο κύκλος της περιόδου μετά από εμβρυομεταφορά;

Ερώτηση:
Πριν λίγες ημέρες έκανα εμβρυομεταφορά και η όλη διαδικασία έγινε σε φυσιολογικό κύκλο, άρα χωρίς φάρμακα πριν κλπ. Μετά από 14 ημέρες είχα αρνητική χοριακή - η ερώτησή μου είναι κατά πόσο επηρεάζεται ο κύκλος της περιόδου μιας και πάντα είχα σταθερό κύκλο ούτε μέρα παραπάνω, και τώρα έχω καθυστέρηση 5 ημερών με συμπτώματα περιόδου.
Απάντηση:

Η εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς φάρμακα σε φυσικό κύκλο δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του κύκλου ούτε μπορεί να επηρέασει. Το άγχος όμως σίγουρα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v