Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος ενώ έχω πάρει το χάπι της επόμενης μέρας;

Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος ενώ έχω πάρει το χάπι της επόμενης μέρας;

Ερώτηση:
Είχα σεξουαλική επαφή με το αγόρι μου χωρίς προφύλαξη 2 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου μου. Από φόβο πήραμε το χάπι της επόμενης μέρας την ίδια μέρα που έγινε και συγκεκριμένα το Postinor και 5 ημέρες μετά παρατήρησα σκούρο αίμα στο εσώρουχό μου και την επόμενη είχα κόκκινο σαν της περιόδου (και σαν χρώμα και σαν ποσότητα) Τι πρέπει να κάνω έχω αγχωθεί. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;
Απάντηση:

Πάντα υπάρχει περίπτωση να υφίσταται εγκυμοσύνη μετά από την χρήση οποιουδήποτε αντισυλληπτικού, αλλά όπως μου τα περιγράφετε η πιθανότητα είναι πολύ πολύ μικρή. Για να σας φύγει το άγχος, κάντε μια χοριακή στο αίμα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v