Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ παίρνω το flagyl;

Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ παίρνω το flagyl;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Έπαιρνα flagyl 500mg. Κάνει να μείνω έγκυος? Ο παλιός μου οδοντίατρος έλεγε ότι για 6 μήνες δεν κάνει να μείνω. Πότε δε ρώτησα γιατί καθώς δεν με ενδιέφερε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Αν παίρνετε το συγκεκριμένο φάρμακο, καλό είναι να μείνετε έγκυος αφού τελειώσετε τη θεραπεία. Δεν υπάρχει ολοκληρωτική απαγόρευση, ωστόσο καλύτερα να το αποφύγετε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v