12χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν 13χρονος διακίνησε γυμνές φωτογραφίες της

12χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν 13χρονος διακίνησε γυμνές φωτογραφίες της

Μία ακόμα υπόθεση revenge porn έρχεται στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές όμως... δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 13 στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι ο 13χρονος κατηγορούμενος είχε στο κινητό του τηλέφωνο συνολικά 8 αρχεία βίντεο και 1 φωτογραφία με παιδική πορνογραφία, στα οποία απεικονίζεται η 12χρονη.

Το κορίτσι όταν είδες ότι τις φωτογραφίες της να διακινούνται προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» και ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε η μητέρα της 12χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου τα βίντεο και τις φωτογραφίες στα οποία φαίνονταν γυμνά και ημίγυμνα μέρη του σώματος του θύματος.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του ανήλικου.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, εντόπισαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας και έτσι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ανήλικου ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για τις πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώ παραμένει υπό κράτηση.

Πηγή: protothema.gr

v