14χρονη αυτοκτόνησε μετά από bullying συμμαθητών της – μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της

14χρονη αυτοκτόνησε μετά από bullying συμμαθητών της – μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της

Μια έφηβη κοπέλα αυτοκτόνησε μετά από χρόνια εκφοβισμού από ομάδα αγοριών που μοίραζε ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της.

Η Mia Janin, 14 ετών, φέρεται να εκφοβιζόταν διαδικτυακά και προσωπικά από μια ομάδα αγοριών ενώ φοιτούσε στο Jewish Free School, στο Kenton του Βόρειου Λονδίνου.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά στην εκδίκαση της υπόθεσης, τα αγόρια είχαν δημιουργήσει μια ομάδα στο Snapchat όπου κορόιδευαν και δημοσίευαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες των κοριτσιών του σχολείου.

Ένα από τα αγόρια είχε ονομάσει την ομάδα φιλίας της «ομάδα αυτοκτονίας», ενώ τα άλλα αγόρια κλωτσούσαν μπάλες ποδοσφαίρου εναντίον της. Το δικαστήριο ενημερώθηκε πως σύμφωνα με τους μαθητές  οι δάσκαλοι να γνώριζαν τον εκφοβισμό, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν.

Ήταν στις 12 Μαρτίου 2021 που η έφηβη ανακαλύφθηκε νεκρή στο σπίτι της οικογένειάς της στο Harrow.

To bullying στο σχολείο

Πολλά παιδιά από την τάξη της μίλησαν στο δικαστήριο για την εκστρατεία εκφοβισμού. Ένα από αυτά είπε πως η ομάδα των αγοριών την εκφόβιζε και εξακολουθούν να εκφοβίζουν άλλους μαθητές. Άλλος μαθητής ανέφερε πως κλωτσούσαν μπάλες εναντίον της Mia και των φίλων της, την κινηματογραφούσαν και την έβριζαν.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι υπήρχε μια ομάδα Snapchat με το όνομα «Panacha» στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 60 αγόρια από το σχολείο JFS και πιθανώς άλλα σχολεία.

Χρησιμοποίησαν την ομάδα για να δημοσιεύουν περιπαικτικά μηνύματα για τις μαθήτριες και μοιράζονταν φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους τοποθετημένα σε γυμνά σώματα πορνοστάρ. Φέρεται επίσης να χρησιμοποιούσαν την ομάδα για να μοιράζονται γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους που πίεζαν τα κορίτσια να τους στείλουν.

Ένα παιδί περιέγραψε την ομάδα ως «εκφοβιστική» και «ασεβή»: «Δεν είδα ποτέ την ομαδική συνομιλία αλλά ήξερα ότι διάφορα πράγματα μοιράζονταν σε αυτή γιατί μιλούσαν για το τι μοιράζονται στο σχολείο».

Το βράδυ πριν από τον θάνατο της Mia, ένα βίντεο στο TikTok που επέκρινε δύο από τα μέλη της ομάδας μοιράστηκε στην ομάδα του Snapchat. Η Mia λέγεται ότι αισθανόταν όλο και πιο ανήσυχη και είπε σε μια φίλη της ότι προετοιμάζεται νοητικά για να πέσει θύμα bullying ως αποτέλεσμα του βίντεο.

Την επόμενη ημέρα στο σχολείο φαινόταν φυσιολογική, αλλά προετοίμασε έναν φίλο της. «Αν πέθαινες, θα νοιαζόταν ο κόσμος για σένα την επόμενη μέρα; Δεν το θεώρησα σπουδαίο, γελάσαμε» είπε το φιλικό της πρόσωπο.

Οι τελευταίες ώρες της Mia

Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Mia διαγράφηκε το γκρουπ στο Snapchat, με το σχολείο να υποστηρίζει πως δεν γνώριζε την ομαδική συνομιλία πριν από την τραγωδία.

Ο πατέρας της Mia, Mariano Janin, δήλωσε πως η ξεχωριστή του κόρη ήταν γεμάτη σχέδια για το μέλλον. «Το τελευταίο βράδυ της ζωής της Mia καθόμασταν στο τραπέζι για φαγητό και μας είπε ότι είχε μια δύσκολη εβδομάδα.

Ξαφνιάστηκα με αυτά που είπε, καθώς είχε επιστρέψει στο σχολείο για μία μόνο ημέρα. Είπε ότι ήθελε να φύγει από το σχολείο JFS. Η Marisa, μητέρα της Mia, της είπε ότι θα μπορούσε και ότι θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κάνει μαθήματα στο σπίτι.

Ανησυχούσα πολύ για το τι θα συνέβαινε μετά από μία ημέρα στο σχολείο, ότι θα επέστρεφε στο σπίτι στεναχωρημένη. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τότε πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα για αυτήν».

Η έρευνα για την αυτοκτονία της 14χρονης Mia συνεχίζεται.

Πηγή: in.gr

v