Μετά από πόσο καιρό προσπάθειας πρέπει να πάμε σε γιατρό για να μείνω έγκυος;

Μετά από πόσο καιρό προσπάθειας πρέπει να πάμε σε γιατρό για να μείνω έγκυος;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Προσπαθούμε με τον σύντροφό μου για παιδάκι εδώ και 6 μήνες περίπου, χωρίς όμως επιτυχία. Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό; Κι αν ναι, τι εξετάσεις χρειάζονται;
Απάντηση:

Σίγουρα, έξι μήνες είναι αρκετό διάστημα για να αρχίσετε να το ψάχνετε. Αν συμπληρώσετε χρόνο και δεν είστε έγκυος τότε είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε κάποιον ειδικό. Χρειάζονται εξετάσεις ορμονικές στο αίμα που ελέγχουν τις ωοθήκες και την ωοθυλακιορρηξία, σπερμοδιάγραμμα, υστεροσαλπιγγογραφία, καρυότυπος αίματος και άλλες εξετάσεις, τις οποίες θα συζητήσετε με τον γιατρό σας. Η εμπειρία μας είναι ότι όσο πιο γρήγορα κινητοποιηθεί ένα ζευγάρι να «ψαχτεί», τόσο το καλύτερο.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v