Μωράκι 15 μηνών πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του από άγνωστα αίτια

Μωράκι 15 μηνών πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του από άγνωστα αίτια

Θλίψη και στεναχώρια επικρατεί στη Ρόδο, μετά την ξαφνική απώλεια ενός βρέφους 15 μηνών, με τη μητέρα και την οικογένειά της να αναζητούν τα αίτια του θανάτου του μονάκριβου άγγελού τους. Το κοριτσάκι έχασε αιφνίδια τη ζωή του, υπό άγνωστες συνθήκες, με τους συγγενείς του να κάνουν λόγο για ένα υγιέστατο μωρό.

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το παιδάκι. 14.00 η ώρα μαζί ήμασταν, φάγαμε, παίζαμε. Ρεβίθια φάγαμε το μεσημέρι και δεν ήταν η πρώτη φορά που έτρωγε. Μετά πήγε το πήρε για να κλείσει παιδικό σταθμό. Πήγανε σπίτι, της έδωσε γάλα και ήπιε και δεν ξαναξύπνησε. Το έτρεξε στο φαρμακείο και του φωνάξανε έναν γιατρό. Ήρθε το ασθενοφόρο και την πήγε στο νοσοκομείο. Δεν έχει πατέρα το παιδί, μόνη της το έκανε η κόρη μου», λέει ο παππούς του βρέφους στο Mega.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, σημειώνει: «Το περιστατικό ήρθε με ΕΚΑΒ συνοδεία της μητρός του 3 του μηνός, απόγευμα, άσφυγμο και με μυδρίαση. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από το νοσοκομείο για τουλάχιστον μισή ώρα οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Έγινε διασωλήνωση και πάλι δεν έγινε εφικτή η ανάνηψη του παιδιού.
 
Μισή ώρα μετά δηλώθηκε ο θάνατός του και ενημερώθηκε η μητέρα παρουσία ψυχολόγου. Έχει γίνει η ιατροδικαστική εξέταση και έχει έρθει και το εγκληματολογικό. Δεν ξέρω τι έχει πει η ιατροδικαστική έκθεση. Το παιδί δε φαινόταν ότι είχε εξωτερικά κάποιου είδους σημάδια κάκωσης, τίποτα τέτοιο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Την περασμένη Τετάρτη και αφού η μητέρα τάισε το μωρό, το έβαλε για ύπνο. Όταν πήγε να ελέγξει αν είναι όλα καλά, βρήκε την κόρη της αναίσθητη και τη μετέφερε κατευθείαν στο νοσοκομείο.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. 
Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία του νησιού.

Πηγή: thetoc.gr

v