Με το χάπι της επόμενης μέρας αλλάζει ο κύκλος και οι γόνιμες μέρες;

Με το χάπι της επόμενης μέρας αλλάζει ο κύκλος και οι γόνιμες μέρες;

Ερώτηση:
Πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας επειδή έγινε ένα ατύχημα και έχω αρκετό αίμα. Έχει αλλάξει ο κύκλος μου και οι γόνιμες μέρες.
Απάντηση:

Το χάπι της επόμενης ημέρας είναι ένα σκεύασμα με μεγάλες δόσεις ορμονών. Συγκεκριμένα, προγεστάγονα και σίγουρα επηρεάζει τον κύκλο. Εξάλλου αυτός είναι ο τρόπος δράσης του ώστε να μην υπάρξει εγκυμοσύνη. Σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια καλή αντισύλληψη για τις επαφές σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v