Ο 11χρονος γιος μου θέλει να δει YouTubers  - να τον αφήσω;

Ο 11χρονος γιος μου θέλει να δει YouTubers  - να τον αφήσω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είμαι μαμά δύο 9 και 4 ετών αντίστοιχα. Χτες το απόγευμα, ο μεγάλος γιος μου γύρισε από το ολοήμερο με ένα σημείωμα που του έδωσε ένας συμμαθητής του. Το σημείωμα είχε το κανάλι που έχει δημιουργήσει στο YouTube το άλλο παιδάκι, το οποίο θέλει να παρακολουθήσει ο γιος μας. Πραγματικά, δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα. Απάντησα ένα απλό εντάξει, αλλά γεννήθηκαν ερωτήματα τόσο σε μένα όσο και στον άντρα μου. Μέχρι τώρα, η επαφή των παιδιών μας με το YouTube είναι μόνο ταινίες και αγώνες ποδοσφαίρου. Οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθήσει. Ευχαριστώ για όλα. Καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο σας!
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι μόνο καλό που το μεγάλωμα των παιδιών σας σας δημιουργεί διαρκώς νέα ερωτήματα για το πώς να προχωρήσετε όμορφα.

 Κάθε οικογένεια δημιουργεί τον δικό της τρόπο λειτουργίας. Έτσι κι εσείς μέχρι σήμερα έχετε ήδη ορίσει με ποιο τρόπο τα παιδιά σας θα αξιοποιούν το χρόνο τους στις συσκευές ή στο διαδίκτυο. Το ότι έλαβε μια καινούργια πρόταση αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι η πρώτη αλλά ούτε και φυσικά η τελευταία που διαφέρει από τη δική σας προσέγγιση.

 Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε εσείς ως γονείς εάν σας ταιριάζει να παρακολουθήσει ο γιος σας αυτό το κανάλι. Εάν όχι έχετε πολύ ξεκάθαρα να του μιλήσετε ή να υπενθυμίσετε τους λόγους που επιλέγετε αυτά τα συγκεκριμένα όρια. Ο γιος σας γνωρίζει ήδη οπότε δεν χρειάζεται να δώσετε μάχη για αυτά καθώς τα έχετε ήδη εδραιώσει. Όταν είστε έτοιμοι να δώσετε παραπάνω ελευθερίες στον γιο σας θα το κάνετε αφού του εξηγήσετε τους νέους όρους με τους οποίους είστε σύμφωνοι και νιώθετε ότι και εκείνος είναι ασφαλής.

 Ο κόσμος γύρω του και γύρω σας είναι γεμάτος νέα ερεθίσματα. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και την επεξεργασία σας σε δημιουργική εγρήγορση ώστε κάθε φορά να νιώθετε ότι έχετε επιλέξει το βέλτιστο για όλους σας.

Να χαίρεστε την όμορφη οικογένειά σας.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v