Ελληνίδα μαμά που ζει στη Νορβηγία: «δεν πληρώνουμε ούτε φροντιστήρια ούτε σχολικά είδη»

Ελληνίδα μαμά που ζει στη Νορβηγία: «δεν πληρώνουμε ούτε φροντιστήρια ούτε σχολικά είδη»

Την δική της εκδοχή για το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά της στο Όσλο της Νορβηγίας, έδωσε μία Ελληνίδα μητέρα, μέσω ενός trend του TikTok.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, στην Νορβηγία δεν χρειάζεται ούτε να πληρώσει φροντιστήρια για τα παιδιά της, αλλά ούτε και να ανησυχεί για την αγορά σχολικών ειδών, καθώς παρέχονται δωρεάν.

Η Αλεξάνδρα Καρά περιγράφοντας την ζωή της στη σκανδιναβική χώρα, αλλά και τις έρευνες που δείχνουν μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες εκεί, αναφέρει «είμαι 10 χρόνια στη Νορβηγία δεν είχα θέμα κατάθλιψης. Νομίζω δεν έχει να κάνει τόσο ο καιρός, άλλα πράγματα θα σου προκαλέσουν κατάθλιψη και, σίγουρα, δεν είναι οι καιρικές συνθήκες. Εννοείται, όμως, ότι είναι δύσκολα. Δεν είναι εύκολο το χιόνι, οι βροχές και η μουντίλα… Αλλά έχουμε και εμείς ήλιο εδώ στη Νορβηγία, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα».

@alexandrakarra1 Είμαι μαμά στη Νορβηγία🇧🇻 #νορβηγια🇳🇴 #μαμαδες #ηζωηστηννορβηγια #τικτοκ_ελλαδα #fypage #greektiktok #φυπλιζ #fypシ #fypシ゚viral #ελλαδα🇬🇷 #μεταναστευσηστηννορβηγία #μαμαστηνορβηγια ♬ Background - FlyFlyMusic

Μιλώντας στην εκπομπή του Action 24 «Πρωινή Ζώνη», για το βίντεο περιγράφει «επειδή έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, αλλά δεν ήμουν μαμά στην Ελλάδα, έχω γεννήσει τα παιδιά μου στη Νορβηγία, αλλά έχω εμπειρίες από φίλες και μιας και έχω μεγαλώσει εκεί, εκτιμώ κάποια πράγματα από τη στιγμή που έγινα μαμά στη Νορβηγία και για αυτό έκανα και αυτό το βίντεο. Όχι τόσο πολύ για να δείξω τη διαφορά Νορβηγίας – Ελλάδας, για κανένα λόγο. Είναι η μέρα και η νύχτα σαν χώρες. Πιο πολύ ήθελα να δείξω πώς νιώθω εγώ σαν μαμά εδώ πέρα».

Αναφορικά με τα επιδόματα μητρότητας αλλά και για την στήριξη του νορβηγικού κράτους στις οικογένειες, επεξηγεί ότι «για μια μαμά είναι περίπου 160 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί, αλλά αν υπάρχουνε άλλα θέματα με τα παιδιά σου, ανεβαίνει το ποσό. Επίσης, άμα είσαι μόνη μαμά, έχεις τρομερή στήριξη και ο μπαμπάς αν είναι μόνος αντίστοιχα. Παίρνει ένα σημαντικό επίδομα για τρία χρόνια από όσο ξέρω, το οποίο είναι περίπου ένας ολόκληρος μισθός, δηλαδή 1.800 με 1.900 ευρώ».

Πηγή: enikos.gr

v