Να προχωρήσω σε εξωσωματική μετά από εξωμήτρια κύηση και ρήξη σάλπιγγας;

Να προχωρήσω σε εξωσωματική μετά από εξωμήτρια κύηση και ρήξη σάλπιγγας;
Ερώτηση:
Μετά από εξωμήτρια κύηση και ρήξη σάλπιγγας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εξωμήτριο; Να προχωρήσω σε εξωσωματική; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Η εξωμήτριος κύηση είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Η εξωσωματική γονιμοποίηση παρόλο που τα έμβρυα μεταφέρονται στη μήτρα, δεν εγγυάται κανείς ότι δεν μπορεί να συμβεί εξωμήτριος κύηση από την άλλη σάλπιγγα που φαντάζομαι ότι υπάρχει. Για να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος, πρέπει βγει η άλλη σάλπιγγα και μετά να κάνετε εξωσωματική. Η πιθανότητα εξωμητρίου στην εξωσωματική ειναι 1-2%.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v