«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Λίγο η πανδημία, λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η έλλειψη κατοικιών και τα υψηλά ενοίκια, πολλά παιδιά ζητούν να εγκαταλείψουν την εργένικη ζωή τους και να επιστρέψουν στο πατρικό τους.

Νέοι που είτε τελείωσαν τις σπουδές τους και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά που θα καλύπτει τα έξοδά τους είτε έζησαν μόνοι τους αλλά… δεν τους βγήκε οικονομικά, θέλουν να επιστρέψουν στο παιδικό τους δωμάτιο και την ασφάλεια των γονιών τους. 

Κάποιοι γονείς είναι πρόθυμοι να υποδεχτούν και να στηρίξουν τα ενήλικα παιδιά τους, ενώ άλλοι θεωρούν πως ένα τέτοιο πισωγύρισμα θα τα βλάψει, πιστεύοντας πως ο μόνος δρόμος είναι η ανεξαρτησία και η αυτονόμησή τους. 

Ένας μπαμπάς, ο Ben, πιστεύει πως τα παιδιά, ανεξάρτητα την ηλικία τους, πρέπει να βρίσκουν πάντα ανοιχτή την πόρτα των γονιών τους. Το μήνυμά του στους τρεις γιους του, είναι απλό και ξεκάθαρο: «ό,τι και να γίνει, μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι»:

«Όταν τα 3 αγόρια μας θα οδεύουν προς την ενηλικίωση και θα ετοιμάζονται ένα ένα να φύγουν από το σπίτι, εγώ και η γυναίκα μου θα τους πούμε το εξής: 

Αν νιώσεις ποτέ απίστευτα μόνος και μας χρειάζεσαι; Έλα σπίτι.

Αν η σχέση σας αποτύχει; Έλα σπίτι.

Αν δυσκολεύεσαι ψυχικά; Έλα σπίτι.

Αν κοστίζει πάρα πολύ με τους λογαριασμούς σας; Έλα σπίτι.

Αν κάτι πάει πολύ στραβά στη ζωή σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Έλα σπίτι.

Εμείς, οι γονείς σου, θα σε βοηθήσουμε να διορθώσεις την κατάσταση και θα είμαστε πάντα δίπλα σου. Δεν έχει σημασία πότε, πού, πώς ή γιατί. Θα σου προσφέρουμε καταφύγιο και αγάπη όπως κάναμε πάντα. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη ζωή σου, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι ή τη σχέση που έχουμε, το σπίτι μας είναι πάντα και δικό σου. 



Έχω βαρεθεί τους γονείς της "σκληρής αγάπης".. Η οικογένεια πρέπει να είναι το ασφαλές μέρος όλων των παιδιών και να μην βρίσκουν ποτέ κλειστή την πόρτα μας.  Εξάλλου, αυτός είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της ανθεκτικότητας. Αν ξέρεις ότι έχεις ένα ασφαλές μέρος για να πέσεις, μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες της ζωής με θάρρος και αποφασιστικότητα. 

Αν ξέρεις πως ό,τι κι αν πάει στραβά οι γονείς σου θα σου απλώσουν ένα δίχτυ ασφαλείας, θα μπορείς να ανοίξεις τα φτερά σου και να ρισκάρεις στη ζωή σου, χωρίς να φοβάσαι. 

Ναι, μπορεί να είναι δύσκολο τόσο για σένα όσο και για μας να επιστρέψεις στο παιδικό σου δωμάτιο, αλλά το να είσαι γονιός σημαίνει να υποστηρίζεις τα παιδιά σου για όλη τους τη ζωή, όχι μόνο μέχρι τα 18 τους».

v