3 χαρακτηριστικοί τύποι νονών που συναντάς το Πάσχα!

3 χαρακτηριστικοί τύποι νονών που συναντάς το Πάσχα!

Εν όψη Πάσχα, τα πάρε δώσε με τους νονούς και τις νονές είναι στα φόρτε τους γι' αυτό και εμείς αποφασίσαμε να απομονώσουμε 4 τύπους χαρακτηριστικών περιπτώσεων νονών, οι οποίοι μοιραία επαναλαμβάνονται σε όλες τις γενιές.

Ο νονός-φάντασμα

Αυτός ο τύπος νονού μένει αναλλοίωτος στον χρόνο όπως τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Μαράια Κάρεϊ. Είναι μια ζωή απών από τη ζωή του παιδιού σου και, καμιά φορά, αναρωτιέσαι αν τελικά το σπλάχνο σου, μπήκε μόνο του στην κολυμπήθρα και βαφτίστηκε.

Έχεις δημιουργήσει μια φανταστική ιστορία όπου ο νονός «Κάσπερ» συμμετέχει σε κάποιο κυβερνητικό ερευνητικό πρόγραμμα, που φυσικά είναι απόρρητο, γι' αυτό και δεν μπορεί να επικοινωνεί με το βαφτιστήρι του. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αναλαμβάνεις τον ρόλο του και τρέχεις να βρεις τα τέλεια δώρα για λαμπάδα για να μη νιώσει το πουλάκι σου (περισσότερο!) την απουσία του.

Ο νονός-παιδί

Σας έχει τύχει να θέλετε να συγγενέψετε τόσο πολύ με έναν φίλο σας που να μην λογαριάζετε τίποτα; Όπως για παράδειγμα,την ηλικία του παιδιού του φίλου σας, όταν του ζητήσατε να γίνει νονός του δικού σας; Έχει συμβεί και θα συμβαίνει! Με αποτέλεσμα, να δημιουργείται ο «νονός-παιδί».

Ο νονός του μικρού σου του ρίχνει με το ζόρι 4-5 χρονάκια και θέλεις να πιστεύεις ότι στο μέλλον θα είναι τα καλύτερα φιλαράκια. Ας το παραδεχτούμε, είναι μια παράξενη συγγένεια που το (μόνο;) θετικό που έχει είναι ότι ο «νονός-παιδί» δεν θα πάρει ποτέ το λάθος δώρο, αφού στο κάτω-κάτω και αυτός παίζει με τα ίδια παιχνίδια που χαίρεται και το δικό σου σπλάχνο!

Ο νονός-φιλαράκι

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά... Είναι ο τέλειος νονός για το παιδί μας. Μαζί του γίνεται παιδί και του προσφέρει όλη του την αγάπη. Είναι παρών στη ζωή του, ανεξαρτήτων γιορτών και περνάνε μαζί ποιοτικό χρόνο!

Δεν χρειάζεται να ψάξει για δώρο, ξέρει τι του αρέσει! Ακόμη κι αν οι προτιμήσεις του μικρού μας αλλάζουν ανά λεπτό, αυτός ο νονός δεν πρόκειται να απογοητεύσει το βαφτιστήρι του.

 

v