Έχω δυο μήνες καθυστέρηση χωρίς να είμαι έγκυος. Τι φταίει;

Έχω δυο μήνες καθυστέρηση χωρίς να είμαι έγκυος. Τι φταίει;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω 2 μήνες καθυστέρηση. Tα τεστ εγκυμοσύνης είναι αρνητικά. Πήρα Duphaston για 5 ημέρες πρωί βράδυ. Από τότε έχουν περάσει 10 ημέρες και ακόμη να μου έρθει περίοδος. Ο γιατρός μου μου είπε ότι μετά την χορήγηση πρέπει να περιμένω έως και 15 ημέρες. Συμπτώματα ξεκίνησα να έχω τις τελευταίες 7 ημέρες περίπου (πρήξιμο-σπυριά-πονάκια). Πότε θα μου έρθει; Υπάρχει περίπτωση λόγω των χαπιών να μην αδιαθετήσω;
Απάντηση:

Εφόσον έχετε μεγάλη καθυστέρηση θα χρειαστεί μια γυναικολογική εξέταση με υπερηχογράφημα και ορμονικές εξετάσεις αίματος. Τότε μόνο ο γιατρός θα μπορέσει υπεύθυνα να πει ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v